|
|
Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 25.03.2007
Downloads: 729
Uploads: 2
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
Mozda glupo zvuci ali dok sam imo Rolanda JV-50 sa ocajnim tipkama funkcioniralo je super.
Ovako Napravio samod drveta kalup u koji sam rastopio olovo i napravio utege jednake veliciine tako da su bili i jednake tezine (nisam sto posto siguran jel u grame), od kojih sam prvih par brusio i neznam sta radio dok nisam dobio neku dobru tezinu i te utege sam lijepio ispod tipki., posto je taj JV imao tipku kakvu je imao na federe sam jos stavio i gumice male koje su ga pojacavale da tipka bude tvrdja.. To je radilo super i nemogu vam reci da je tipka bila kao na M1, T3 i sl, ali je bilo jako puno slicno toj tipki. Usporedjivo sam sa koleginim M1 tak da znam. E sad posto mi je izasla garancija od TR-a, planiram to napravit i na njemu. za njega sam mislio pravit nove utege, ali posto sam sa JV-a skinuo kad sam ga prodavao, sacuvao sam ih, i sad sam ih priljepio (ali samo samoljepljivom trakom tak da ih mogu skinuti bez ostecenja), i isto rade super samo posto je tipka tvrdja nego na JV-u, mislim napravit skroz malo vece utege tak da budu malo tezi. Sad me zanima jel to moze sta stetiti funkciji tipke, aftertouchu ili mozda necem drugom i jel mozda neko radio pa ima nekakvih problema. Na JV-u nisam imo bas nikakvih problema
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Kolega je radio na Tr tipke stavio je od U20 i ja probao odlicno rade.....
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 02.06.2008
Mjesto: HR
Downloads: 1685
Uploads: 11
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 26 puta u 23 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x, Ketron Event,Yamaha Genos2
![]() |
![]()
pozz.ja sam metnuo utege na Tr 61 cim sam ga kupio novog, stavio sam orginal utege od Rolanda u20 i mogu ti reci da super radi,e sad neznam nesto pretesko stavljati nebi preporucio,jer na i3 korgu.M1,T3 i td.na tim modelima su drugacije tipke i cvrsce .
![]() |
#4 |
Gospodar uploada
Registrovan/a dana: 05.02.2007
Mjesto: Šabac
Downloads: 1733
Uploads: 163
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 27 puta u 17 Postova
Instrumenti: korg-Pa4x
![]() |
![]()
odes u najblizu vulkanizersku radnju i zamolis gazdu da ti proda samolepljive olovne tegove koje vulkanizeri stavljaju na alufelne,znaci kad zalepis nema sanse da otpadnu
![]() ima ih od 10grama i od 5 grama..koristi one od 10g i bice extra dirka za sviranje |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 02.06.2008
Mjesto: HR
Downloads: 1685
Uploads: 11
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 26 puta u 23 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x, Ketron Event,Yamaha Genos2
![]() |
![]()
e vidis ni to nije lose mozda treba probat
![]() |
#6 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
to sam probo kod jednog vulkanizera da mi proda pa mi je to htjeo naplatit ko Alu felge ne kao utege, razmisljo sam o tome vec., nisam mislio utege kao sto su nam m1 kad ni neznam kaloiki su nego sve nekak po osjecaju, kazem vam da sam na rolandu i brusio kako bi bili manji a s time i laksi.
znam da to funkcionira dobro ali neznam jel moze ostetiti klavijaturu sta sto se tice tipki
![]() |
#7 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 18.07.2008
Downloads: 2589
Uploads: 0
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
Instrumenti: Korg Extreme,Roland XP30
Interesi: Sex,droga,alkohol...sve sto vole mladi
![]() |
![]()
marko kraljevic je u pravu jedan momak je isto to stavljao na le-a i to bas od 5 i 10 grama.mislim da je na bele islo 10 a na crne 5,ja probao onako iz zezancije i nije lose...e sad nisam svirao jedno sat dva na sintu pa da vidim kakv je osecaj... na prvu ruku puno bolje nego bez tegova.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Ljudi evo Uprevo sam napravio fatarovu tipkovnicu kao i na extremu na svom TR-u.. HA HA
utege sam pravio sam, napravio od drveta Kalup, topio olovo, malo se smrznio, naguto dima ali isplatilo se, uteg je taman velicine utora u tipki kad ju rastavim i okrenem naopako, dugacak je koliko i sirok, Mislim da kuzite o cem vam govorim, uglavnom ni neznam koliko su teske ali super pasu a za crne tipke sam pravio Pola toga i ponda malo cekicem udaro da dobijek neki pravokutan oblik tako da stane na dno crne tipke..zaboravio sam uslikat da stavim da vidite. uglavnom po mom usjecaju super djeluju.
![]() |
#9 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 16.01.2008
Downloads: 1962
Uploads: 32
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 41 puta u 34 Postova
![]() |
![]()
Hajde uslikaj ako mozes, da vidim, i ja sam ljepio ali ljepilom bezveze olovca od 10 grama na yamahu dx 11, tipke budu prelijepe, ovako mi je tvrda.. ali me bas zanimalo sta i kako sa crnim tipkama..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Posto nisam imo olova ostale su mi 3 bijele i dvije crne tipke, pa kad budem njih pravio uslikat cu da ne rastavljam klavijaturu bez veze.
![]() |
Favoriti |
Oznake |
otezavanje, tipki, tru |
|
|