|  | 
|  01.09.2008, 21:39 | #1 | 
| Banovan! Registrovan/a dana: 17.12.2007 
				 Downloads: 438 Uploads: 0 Rekao HVALA: 1 

Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova

|  grcka muzika 

Po meni jedna od najboljih muzika na svetu mnogo volim da je slusam samo jedno buni dosta je slicna turskoj muzici mislim konkretno na melos instrumente nije mi jasno ko koga tu kopira po melosu interesuje me vase misljenje
		 | 
|   |   | 
|  02.09.2008, 03:25 | #2 | 
| Drugar foruma |   

druze  ja  sam  radio  u  grcku  4  sezone  po  6  meseca    i   sam  razmishljao  o  mnogo  stvari  u  grckoj   pa  sam  shvatio  da  su   oni  GOLA  VODA  i  da  su  opasni  fanatici  evo  razlog:  prvo  i  prvo  oni  jedu  GIRO i  to  im  je  nacionalno  jelo , a  giro  je  iz  turske  , drugo  -  sviraju  buzuku  a  buzuki  je  iz  indije  i  mnogo  mnogo  drugi  primeri moje  mishlenje  je  da  sve  sto  je  lepo  oni  prisvoje  i  proglase  ko  nacionalno  bogatstvo   nemoj nikad da poracas TURSKO KAFE u GRCKU nego GRCKO KAFE nemoj nikad da spomnes tursku ili da si tircin ili bilo sta o TR imaces problema , evo sad razmisli sta imaju GRCI i koja GRCKA MUZIKA je lepa, da lepa je ama nema nisto grcko u muziku pozz | 
|   |   | 
|  02.09.2008, 03:50 | #3 | 
| Gost 
				 Downloads:  Uploads:  |   

malo si ga preterao Brate...da nisu i Buzuki možda uzeli od turaka?
		 | 
|   | 
|  02.09.2008, 04:22 | #4 | 
| Godfather |   

Mislim da je to shto si radio u Grchkoj pomalo i irelevantna stvar za ovu prichu, a i zasigurno te ne chni 10% kompetentnim da prichash o kulturi jednog naroda i njihovoj muzici kao da sve znash o tome. Da bi se analizirala muzika jednog naroda, i da bi smo znali ko je od koga krao, potrebno je mnogo vishe znanja od pukog slushanja i poznavanja muzichke teorije. Postoji cela nauka za ovo, etnomuzikologija, koja se bavi izuchavanjem razvoja muzike. Grchka i Turska muzika mogu da liche puno, ali ne mozesh tako sigurno da tvrdish da su grci pokrali sve od Turaka. To su narodi koji zive na bliskim prostorima, i normalno je da se meshaju kako narodi, tako i njihove kulture, a samim tim i muzika. Msm, bitno je uzeti u razmatranje i chinjenicu da je grchka kultura mnogo starija nego turska, i da je mnogo raije pochela da se razvija. Dok su se krci bavili naukom, muzikom, vajarstvom, turci su bili shaka divljaka... Tako da, bitno je uzeti i neke istorijske momente... Mnogo je parametara koje je potrebno ukljuchiti u ovakvo razmatranje, a ne samo prosto izjaviti kako su turci sve pokrali od grka. P.S. Shto se te kafe tiche... Mi je zovemo turkska kafa, zato shto je kod nas stigla sa Turcima, ali oni su jako brzo napustili kult pijenja kafe, i preshli na chajeve. Grci je piju i pre turaka, i posle turaka...  Sad, ta prepucavanja oko kafe i svega kod Grka... Korene toga treba traziti iskljuchivo u politichkoj osnovi. Ni u chemu drugom...   
				__________________ I'm gonna make him an offer he can't refuse. | 
|   |   | 
|  02.09.2008, 04:27 | #5 | 
| Gost 

meni se čini da post našeg kolege i nije inspirisan muzikom već njegovim ličnim revoltom prema grcima i grčkoj...   | 
|   | 
|  02.09.2008, 05:51 | #6 | 
| Vredan član društva Registrovan/a dana: 18.07.2008 
				 Downloads: 2589 Uploads: 0 Rekao HVALA: 5 

Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova

Instrumenti: Korg Extreme,Roland XP30 Interesi: Sex,droga,alkohol...sve sto vole mladi  |   

pazi grcka i turska muzika su slicne ali se razlikuju.isto kao i mi i bugari,sviramo dvojku ali se razlikuje nacin sviranja.naravno bugari imaju jos brdo ritmova....mislim da je u toime fora ustvari mozda su bugari i makedonci slicniji nego mo i bugari.sve isto samo malo drugacije.:-)meni je bolja turska muzika,mislim da grci nikada nece imati LACO TAYFA,neko ce da kaze oni su kurdi,ali to je to:-)pozzzzz | 
|   |   | 
|  02.09.2008, 05:52 | #7 | 
| Vredan član društva Registrovan/a dana: 14.08.2007 Mjesto: Babušnica Godina: 42 
				 Downloads: 2733 Uploads: 14 Rekao HVALA: 21 

Zahvalili mu 12 puta u 12 Postova

Instrumenti: Svašta nešto...  |   

Starija grcka muzika je meni uredu npr. grcki instrumentali na buzukiju(to je bio melem za usi), ali ovo novije je meni totalno sranje, s vremena na vreme se pojavi koja dobra pesma. Jedino mi se dopada muzika koju radi Ithikon Akmeotaton, opasan muzicar.
		 | 
|   |   | 
|  02.09.2008, 13:35 | #8 | 
| Drugar foruma |   

drugovi  moi   ako  oni  talibanci  u  avganistan i  oni  muslimani  u  palestini  su  fanatici  racunaj  da  su  grci  duplo  veci  fanatici  od  njih znaci  govorim  o  grcko razmishljenje   oni  kazu  SVE  PORICE  IZ  GRCKE  GRCI  SU  NAJ STARIJI  NAROD  GRCKA  KULTURA JE NAJSTARIJA i  da  ceo  svet  porice iz grcke i  da  su  najveci  i  najsnazniji  narod  na  svetu .ja  ih   licno  ne  mrzim i  nemam  nisto  prtiv GR ali  sam  bio tamo  ziveo  i  sam  se  uverio kako  oni  zive i  razmishljaju   ako  mi  ne  verujete  idite  i  vidite sta  drugo  da  kazem  neznam.MUZIKA  je  slicna  ali  ipak  razlicna  od  tursku  muziku  imaju  oni  razlicni  ritmovi  i  razlican  aranzman .ako  govorimo  o KAFE  tu  nesto  mi  nije  jasno   kako  ceo  svet kaze  da  pije  tursko  kafe  a  u  grcku  se  pie  GRCKO  KAFE a  to  je  ono  isto  kafe    nemogu  da  svatim  stvarno
		 | 
|   |   | 
|  02.09.2008, 14:20 | #9 | 
| Belaj boy |   

Odosmo malo od teme ali za tu kafu samo mi sa prostora ex-SFRJ kazemo Turska i niko vise(ne ceo svet).A,da je Grcka kultura i tradicija medju najstarijima na svetu to je neoboriva cinjenica.Stvar koja se uci u petom razredu osnovne skole.Kada je Grcka kultura bila u zenitu,Turci nisu bili ni u najavi,nisu postojali.
		 | 
|   |   | 
|  02.09.2008, 14:37 | #10 | 
| Gost 

Vidi,to nije tačno...ako u Turskoj tražiš "Turkish" kafu bobićeš je...znaju i oni kako se to zove,nije samo kod nas  Turska kafa...
		 | 
|   | 
|  | 
| Favoriti | 
| Oznake | 
| grcka, muzika | 
| 
 | 
 |