|
|
Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.08.2007
Mjesto: Babušnica
Godina: 42
Downloads: 2733
Uploads: 14
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 12 puta u 12 Postova
Instrumenti: Svašta nešto...
![]() |
![]()
A moje pitanje je: Dali je ovo ispod dovoljno da semplovi idu bez latencije? Dali neko zna nesto o ovim audio kartama?
EMU 1212M / EMULATOR X SET Digital Audio System inkl. EMU EMULATOR X 1.5 Softwareupdate masteringfähige 24-bit / 192kHz Wandler 2x symmetrische Inputs (Klinke) 24-bit / 192kHz ADAT In/Out (umschaltbar auf S/PDIF) 24-bit / 96kHz S/PDIF In/Out (umschaltbar auf AES/EBU) 1x MIDI In/Out E-DSP 32-bit Multi-Effekt Processor mit 16 gleichzeitig nutzbaren hardwareunterstützten studiotauglichen Effektsektionen 32-Kanal latenzfreies Hardware Mixing/Monitoring mit flexiblen virtuellen Patchbays DirectSound® und ASIO 2.0 Treiber CENA: 144e |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Godfather
|
![]()
Reklamoraju je kao zero-latency kartu, ali latencije ipak ima...
Nisam probao da radim live sa kartom, ali deluje mi da bi bilo podnoshljivo, jer joj je latencija veoma mala...
![]() |
#3 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Solidna kartica i moze da radi lepo za tvoju namenu ali samo uzimaj sa ovom oznakom ''M''!Poslusaj me
![]()
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.08.2007
Mjesto: Babušnica
Godina: 42
Downloads: 2733
Uploads: 14
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 12 puta u 12 Postova
Instrumenti: Svašta nešto...
![]() |
![]()
Ili je bolja varijanta M-Audio Audiophile 2496 ili nesto drugo...?
Promijenjeno od daliborkorg (31.08.2008 u 23:01 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 21.07.2008
Downloads: 861
Uploads: 1
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 40 puta u 17 Postova
![]() |
![]()
Moze li se nabaviti samo sotverski sampler X ili X2 i koliko kosta? Ima li ga nabaviti preko burze i ostalih oglasavaca? Pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pravi prijatelj foruma
|
![]()
Cjena je oko 300 eura ali moras da imas i zvucnu E-MU bilo koju inace nista .Jedino ako kupis ovaj novi Emulator 3 cuo sam da on moze sa bilo kojom kartom a 1 i 2 traze bas E-mu
Promijenjeno od fico (25.09.2008 u 18:53 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Hajmo polako, da kolege ne napumpamo pogresnim informacijama. 1212m ne postoji u drugom obliku nego samo kao "M" verzija. Ovo "M" znaci da karta raspolaze Digidesignovim veoma kvalitetnim AD/DA konvertorima. Da li ce latenca biti dovoljno mala da mozes nesmetano da sviras VST instrumente uzivo ne zavisi samo od karte vec prije svega od tvog kompletnog sistema. Sto se karte tice, kod mene radi na svojoj najnizoj mogucoj latenci od 2ms bez ikakvih smetnji i problema i opterecuje procesor u leru sa jedva 1% a to je i vise nego dobro. Kod tebe ce mozda imati smetnji i na 10ms. Morao bi da napises sa kakvim sistemom radis. Emulator X ne kosta 300 eura nego 69 kod Thomanna a ako kupis 1212m dobijas ga za badava. Cijena 1212m zajedno sa Emulator X samplerom kod njih je 144 eura. Emulator X moze da radi i bez 1212m karte ali ti onda treba E-MU Xmidi 2x2 USB/MIDI Interface koji kosta oko 50 eura ili neki od emulatorovih masterkeyborda. Savjetovao bih ti da ipak uzmes 1212m jer je to odlicna karta sa AD/DA konvertorima u studijskom sandardu (Digidesign), veoma brza i dolazi sa softver mikserom i efektima (koji i nisu posebno visokog kvaliteta ali se pojedini mogu veoma dobro iskoristiti). U svakom slucaju je daleko bolji izbor od Audiophile koja ni latencom a ni tehnickim karakteristikama pa ni softvare opremom ne moze prici ni blizu 1212m.
Promijenjeno od tranzit (25.09.2008 u 20:19 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 21.07.2008
Downloads: 861
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 40 puta u 17 Postova
![]() |
![]()
Poz kolega. Ja imam poprilicno mocnu konfiguraciju a naravski EMU1616 kartu. maticna je sad neznam tacno ali je u vrhunsku kategoriju bila kad sam je uzeo (300 eurica), procesor QUAD 2.67/8MB i termaltake big vent/muskin meorije 2×2GB graficka pcie 512MB/384bit itd. Mislim solidna konfiguracija za audio. Namjeravam da pocnem malo sa studio aranzman radovima pa prikupljam informacije, saznanja od postovanih kolega koji imaju dobar savjet. Ja sam planirao da uzmem taj X2/3 sampler al kazem nisam pratio cjene, e sad vjerovatno u njega sad se moze staviti i vlastitih semplova i doradjivati edit. Imam FM7, roland edirolove soft sintije (s.quartet i jos jedan), masu plug ins, kontakt, halion itd. Hvala na podacima
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Kako vidim ne manjka u konfiguraciji. Na njoj bi 1212m trebalo bez problema da vozi na 2ms tako da tu nemas brige. Slobodno uzimaj 1212m uz koji dobijas Emulator X i to sve za 144 eura kod Thomanna. Ako bi ti ipak nesto bolju kartu a i Emulator X onda pogledaj nesto od RMEa (HDSP9632 ili slicno) i uz to uzmi onaj emulatorov USB midi da bi mogao da vozis Emulator X. U Emulator X mozes da uvodis svoje samplove a i da ih snimas spolja direktno u njega. Znaci Emulator X je kompletni sampler i u rangu je Kontakta 2/3 po kvalitetu, tu se neces prevariti. Ako sacekas X3 koji bi trebalo da se pojavi ovih dana po cijeni od nekih 450 eura onda ti nece trebati ni onaj USB midi jer X3 radi bez ikakvog dongla.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zavisnik od foruma
|
![]()
Ja imam 1616M na laptop i ne fali mu nista, nije ko Rosetta il nesto drugo
al za te pare fina kartica, sto se tice Latency ista je ko i druge PRO karte koje imam, nisu one nista bolje...sad ako je laptop u pitanju to je drugo. http://www.dooyoo.co.uk/laptops/asus-g2s-7r111g/
,,ŽIVOT NE TREBA SHVATITI PREOZBILJNO, UOSTALOM TKO SE ŽIV IZ NJEGA IZVUKAO! PAMETNI IMAJU PRAVA DA GOVORE GLUPOSTI, ZA GLUPE JE TO OBAVEZA! BITI PAMETAN MEDJU GLUPIH JE ISTO KAO I BITI ZIV MEDJU MRTVIH!,, Promijenjeno od BasariStudios (25.09.2008 u 22:25 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
1212m, emu, emulator, set |
|
|