|
|
Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Nishki
|
![]()
Imam par programa koji konvertuju AUDIO u MIDI.
Svi ti programi su vrlo malo uspesni zbog velikog broja informacija koje program mora da detektuje i desifruje.Zato su ti programi skoro neupotrebljivi za konvertovanje pesme ili instrumentala u MIDI. Interesuje me konvertovanje Drum LOOP-a a posebno "tarabuka" iz lupova. Lupovi koje posedujem su stereo.Ja obrisem jedan kanal (npr L) na kome su daire,a ostavim R na kome su samo tarabuke i tako sacuvam taj LOOP kao MONO. Tako dodjem do lupa koji nije prenatrpan elementima,a ReCycle sa lakocom detektuje udarce tarabuke.Tako ja sacuvam to u midi formatu. Dobio sam MIDI fajl na kome se cuje samo klavir.Note su odvojene. Kako dalje?Kojim programom i kako da tu midi informaciju dovedem do standarnog midi fajla? Znaci -MIDI fajl samo sa tarabukama Postavio sam taj loop i midi fajl pa nek pokusa da resi. http://rapidshare.com/files/13240809..._LOOP.rar.html Mozda sam ja to lose odradio,ali ako neko zna i ume da mi objasni kako iz tog LooPa da izvucem MIDI fajl. Promijenjeno od milanceshow (25.07.2008 u 19:58 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zavisnik od foruma
|
![]()
Audio to Midi jos ne postoji, ispravan kako treba, od DrumLoop u Midi moze
malo sa Cubase preko Hitpoints i Quantizacije al nije ni to to.
,,ŽIVOT NE TREBA SHVATITI PREOZBILJNO, UOSTALOM TKO SE ŽIV IZ NJEGA IZVUKAO! PAMETNI IMAJU PRAVA DA GOVORE GLUPOSTI, ZA GLUPE JE TO OBAVEZA! BITI PAMETAN MEDJU GLUPIH JE ISTO KAO I BITI ZIV MEDJU MRTVIH!,, |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 16.01.2008
Downloads: 1962
Uploads: 32
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 41 puta u 34 Postova
![]() |
![]()
ako hoces reci gdje su ti ovi elementi od bubnja, na kojoj tipki u drum kit je koji, i napravit cu ti ja to da bude u midi.. ja kada radim ovako nesto, usporim ga u programu i onda na klavjeturi to odsviram kada pravim ritam..
A u kojem se programu mogu praviti loopovi preko kompa, ili midi.. lakse bi dosta bilo kada se pravi ritam redati na kompu nego na klavjeturi...?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nishki
|
![]()
@ gogspa80
Neznam ja brate koji su koji elementi od bubnja u midi fajlu koji sam postavio.Kad bi znao ,bilo bi lakse. Ja sam u programu ReCycle odredio udarce tog loopa.Pa sam onda iz tog programa sacuvao to kao midi informaciju.To sam sve postavio na rapid.Loop i midi.Ti gogspa80 vidi ako mozes nesto da napravis,a pokusacu i ja.Mozes da pokusas da napravis u standard midi drum set,jer meni nije ni bitno zato sto na Roland E80 mogu da sve te elemente da menjam. Skini ono sa rapida pa pokusaj da prekopiras onaj LOOP u standard midi. ReCycle je jedan od programa za sredjivanje tih loopova. @ BasariStudios Znam da AUDIO to MIDI nije dao neke rezultate,ali Drum Loop bi mogo bar tako mislim.Na onom lupu sam ocistio elemente i ostavio samo tarabuke tako da je ReCycle detektovao sve udarce.Na ReCycle mogu da podesim osetljivost pri detektovanju udaraca u loopu.Ostaje samo da se sredi to. Probacu to da napravim.Videcemo!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
drum, loop, midi |
|
|