|
|
Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 13.09.2010
Mjesto: prigrevica
Downloads: 4
Uploads: 2
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: tyros 1 i korg le 76
Interesi: sviranje,pecanje,zurke..
![]() |
![]()
poz svim kolegama muzicarima. imam na ponudi kutije fbt jolly 15 aktivne.ispravne su,prijetelj mi daje za 450 eura obe. dali neki ima iskustva sa ovim kutijama i dali ovo da kupim? pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 20.01.2013
Downloads: 0
Uploads: 12
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Druze moj prijateljski savet je da zaobidjes te kutije u sirokom luku, imam nekoliko primera kod kolega kojima su izgorele i horne i bas zvucnici, doduse na pasivnoj varijanti, ali zvucnici unutra su isti, mnogo bolja varijanta su fbt max4 aktivne, bolje sacekaj malo,uzmi nesto od rcf, skupi jos malo para, nemoj te kutije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 335 puta u 311 Postova
![]() |
![]()
Jovo,moras da cujes kako rade te kutije pa da onda doneses odluku da li ces da ih kupis ili ne.Po meni je to korektna cena za par tih kutija.Kazes da ti je to prijatelj,pokusaj jos malo da spustis cenu ako odlucis da ih kupis.Radice ti to sasvim ok.
@nesa2511,nemoj pisati samo da bi pisao,tvoj post nema veze sa temom.Navodis da su neke kutije crkle i visokotonci i basovi,doduse kazes da su bile pasivne.Kakve to ima veze sa ovom temom imenjace moj?Drugo navodis da kolega ne kupuje te kutije a nisi napisao ni jedan valjan razlog za to. Ovde na forumu ljudi traze pomoc,savet a ne to sto si ti napisao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
imamo sad 8 februara neku svirku ceo band pa cu ja doneti te kutije da odradimo sa njima pa cemo tako najbolje videti dali valjaju ili ne...msm da je to najbolje resenje mada ja sam vise za rcf ili ev poz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Doktor Nesa
![]() |
![]()
E ako si vise za nesto drugo onda skupljaj i vise para.
Nisi napisao koliki je band koliko ima clanova,koliko ce gostiju biti na toj svirci,od svega toga zavisi da li ce te kutije da ti zavrse posao kako treba. Nemoj da bude posle da imas problem pa da ti kutije ne valjaju zato sto ces ih preopteretiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
pa oko 200 ljudi...imamo bubanj harmonika gitara i dve klavijature stim da ja sviram bas. ali necu nositi samo ove fbt kutije imam jos jbl mr 835 trosistemske kutije koje odlicno rade pa cu ih upariti sa ovima zz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
|
![]()
Te kutije sviraju izuzetno lepo. Imaju pozadi kontrolu posebno za bas i posebno za visoke.
E sad to su lepe stvari. Malo o losim stvarima. Relativno su teske. Kutije se veoma lako grebu. 15tica je veoma nezna (ja sam pregoreo sve 4 na mojima i sada u njih teram Celestion 15tice koje su se odlicno uklopile). Tj nisu 15tice pregorele nego se deformirala spulna i pocela da grebe magnet. Potenciometri pozadi uopste nisu zasticeni od ulaska prasine unutra i do sad sad menjao neznam kolko puta je pocinju da krce. Plus potenciometri strce van kutije i veoma ih je lako uraditi i slomiti. I to mi se desili par puta. Sve u svemu kolko para tolko muzike. Za razliku od Himaxx serije gde je unutra sve B&C, u Jolly je sve Ciare. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
sad cemo da vidimo u subotu imamo tezgu pa cemo probati pa ako budu dobro radile pazaricu.msm to nije puno para stim da cu ih moci platiti na par rata zz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 20.01.2013
Downloads: 0
Uploads: 12
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Pozdrav imenjace, ne pisem zamo da bih pisao, vec da bih pomogao kolegi i skrenuo mu paznju da se radi o zaista losoj seriji zvucnih kutija odnosno zvucnika u istoj,Bilo da je kutija aktivna ili pasivna zvucnici u njoj su isti i prozvodi ih firma koja se zove sika, valjda se tako pise, i imam nekoliko primera kolega kod kojih su za kratko vreme odlazili zvucnici,Promenio sam dosta kutija, i sam radim sa aktivnim kutijama, tako da itekako znam sta valja uzeti a sta ne.Ne bih ja nosio rcf art 500 koje su mnogo teze i skuplje na svirke vec bih uzeo recimo te fbt da valjaju, sve ima svoje, koliko para toliko i muzike.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Doktor Nesa
![]() |
![]() Citat:
Citat:
Drugo,SICA zucnisi uopste nisu losi,ja koristim jednu dvanesticu i jako sam zadovoljan kako radi.Spaliti mozes svaku kutiju pa i tu RCF koju toliko hvalis. Sa te dve aktivne kutije moze jako lepo da se radi i imaju mekan i lep ton.E sad ako trazis vise nego sto one mogu da daju snage naravno da ces da ih razvalis.U svemu treba biti umeren pa i u svirci,a to je najteze obuzdati muzicare da nauce da slusaju i druge u bendu a ne samo sebe. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|