|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 20.02.2007
Godina: 37
Downloads: 644
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
evo cijelo vrijeme pokusavam da nabavim tu stvarcicu ali nikako DA dodjem do nje
pa bih zamolio da mi neko malo pojasni sta da uzmem a evo o cemu se radi to je efekat koji daje tercu u pjevanju pa ako je neko vec ima ili koristi da mi samo napise koja je marka hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: Pozarevac
Godina: 51
Downloads: 981
Uploads: 1
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: Harmonika ,Pa3x ,Le...
Interesi: Arheologija,Stari novac
![]() |
![]()
Zdravo,
ja koristim marku Digitech Vocalist VHM 5 i vrlo sam zaovoljan sa njime mogu se vrlo povoljno naci zavisno od stanja 100-150 Evra ima ih cesto na Ebay-u...ima i dosta boljih od njega ali zato imaju i punu vecu cenu ovaj je po meni za nasu muziku odlican a i cena... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 30.12.2005
Mjesto: Sl.Brod
Downloads: 803
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
Instrumenti: KORG PA4X
Interesi: Sviranje
![]() |
![]()
Evo ja imam Digitech MV5 i prezadovoljan sam sa njime platio sam 200eur i stvarno radi nema greske...
Digitech su naj jednostavniji... A mozes uzeti i tc-helicon ali neznam dali je itko uspio nastimati kako treba kompliciran je imao sam jedan od kolege posudio i nije mi bas nestasto se tice jednostavnosti,ali je kud i kamo bolji od Digitech-a po kvaliteti pratecih vokala i npr. tvoj prvi glas ispravlja za nekih 16% ako pogrijesis u pjevanju... mozes si ustimati zenski glas ![]() ali naj jednostavniji je Digitech... Pogledaj oglase...ili kao sto je kolega rekao ima ne Ebay-u
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 20.02.2007
Downloads: 644
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
otvorili ste mi oci danas sam kupio stvarcicu prava je zove se digitech vocalist live 2
haus hvala vam jos jedanput na pomoci |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Drugar foruma
|
![]()
Hehehehe... Nisi jedini progledao bratko... I meni je stigao u cetvrtak, nego.... Uputio sam pitanje Nedimu, medjutim, jos mi nije odgovorio ..
Kazi mi jesi li odgonetnuo kako da vokalist prati akorde koje sviras na klavijaturi, a ne tvoj glas? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Švaler Veteran
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
![]() |
![]()
Prijatelju Gerber, evo ja imam TC Helicon Voice Works, najnoviji, i kupio sam ga nedavno, pa ti mogu samo ukratko reći da vjerovatno u meniju ili editiranju harmonije, mora postojati opcija za postavljanje, NOTES, CHORD, SCALE itd. Ako mu odabereš opciju CHORD, on će te pratiti samo sa određenim akordom, molom ili sedmicom itd., a ako mu odabereš NOTES, svira odnosno prati sve tipke odnosno tonove koje pritiščeš. Sve ti to opet zavisi dali si pronašao odgovarajući midi kanal, dali je klavijatura dobro podešena itd.
Pozdrav, Svirko |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Drugar foruma
|
![]()
Cackajuci malo po netu nasao sam da ipak ne moze da prati akorde klavijature nego samo glas....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Švaler Veteran
![]() |
![]()
Prijatelju Gerber,
TC Helikon ima 4 opcije harmonije. Na primjer, možeš mu postavit Scale- onda on prati samo tvoj glas iz dura, mola itd., koji si mu postavio a nije potrebna povezanost sa klavijaturom .Zatim ima opciju Chord i Notes, gdje ti klavijatura mora biti povezana sa uređajem preko midija. U opciji Chord, on prati tvoje durove ili molove koje ti pritisneš, bez obzira šta ti pjevaš. Na primjer, pritisneš Cm9, i tako će ti kad drekneš na mikrofon glasovi pjevat, a ti lično možeš pjevat otkud i kako želiš. U opciji Notes, također moraš biti povezan sa klavijaturom preko midija, a u ovom slučaju koje god tipke stisneš, po njima će te otpratit glasovi. Iako ja nemam taj uređaj dugo, shvatio sam da između opcija Chord i Notes nema neke značajnije razlike, pa koristim samo opciju Chord. Inače uređaj izgleda dosta komplicirano, ali je u biti dosta jednostavan. Eto prijatelju, ako se odlučiš za taj TC Helikon, koji je skuplji od Digitech-a, možemo se čut pa ti mogu i malo pomoći oko toga. Pozdrav, Svirko |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Drugar foruma
|
![]()
Ma "prezivecu" i sa ovim kojeg sam u cetvrtak uzeo
![]() ![]() ![]() Pozdrav! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Švaler Veteran
![]() |
![]()
Nema problema prijatelju!Svaka stvar služi bilo da je ona jeftinija ili skuplja ako ju znaš koristiti.
Ako ti mogu kako pomoći, tu sam. Sretno i uživaj!! Pozdrav, Svirko |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
ili, kao, vec, voalizer, zove |
|
|