|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
|
![]()
Pozdrav svima,
zanima me da li postoji u globalu na korgu pa80 podesavanje da kada odem preko tranpose tastera na pa80, terce koje sam napravio preko user scale kao na primer amol ili Edur cmol, ostanu i dalje upotrebljive,... primetio sam da kada to ucinim na primer za stepen niže terce mi svira fals to jest nije transponovana,... nego tada moram uzeti tercu takodje za stepen niže a svirati u tonalitetu na kojem bi bilo da nisam transponovao... ako ste me razumeli,... Tj. moje pitanje je da li uopšte pa80 ima tu funkciju da mi automatski i drugi glas terce transponuje? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 13.11.2010
Downloads: 16293
Uploads: 3
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 16 puta u 15 Postova
![]() |
![]()
i ja imam pa80 i kako znam terce ne mogu raditi na transpoze...moze tako kako si rekao da uzmes nizu tercu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
|
![]()
trt, šteta...pretpostavio sam,.. no hajde da sacekam još neki odgovor možda ima neka caka u podešavanju,...ipak su balkanci majstori za japanske instrumente
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Terce mogu da rade pod transpozerom ali samo na jedan način a to je da koristiš midi kabal i uradiš postavku globala drugačije tad ćes dobiti foru koja se koristi na Tritonima počev od Trinity pa do M3 sad i Kronosa. Znači fora je što se poveze Midi in i Out i narediš korgu da preko toga čita terce i svaka če moći da se transponuje ali postoji jedan problem sa tim a to je da hoće PA80 ponekad da zaglupi. Na drugačiji način je nemoguće to uraditi.
Dodato: U WORKSTATION klavijaturama postoje user skale koje rade na taj fazon ali preko OS klavijature pa nije potreban nikakav kabal. U PA80 mora tako drugacije ne može. Dodato: U WORKSTATION klavijaturama postoje user skale koje rade na taj fazon ali preko OS klavijature pa nije potreban nikakav kabal. U PA80 mora tako drugacije ne može. Promijenjeno od Ledeni (22.01.2013 u 10:44 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Ledeni za ovaj koristan post: | pedjajazz (23.01.2013) |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
|
![]()
ok, ledeni, znaci to je sto je,.. cisto me zanimalo da ne bih nekad kada zbog umora glasa sidjem u nize tonalitete npr. fis, es...pa onda posto cesto koristim tercne boje sa njega jer samo na njoj radim pa da se nebi lomatao u tehnici i da bih mogao da maksimalno bezgresno odsviram u trenutku kao u a molu tako i u esmolu, mislio sam da bi mi dobro dosla ta mogucnost. Midi izlaz vec koristim za vokoder, tako da necu m oci,.. a pogotovu kada si spomenuo blokiranje,...to mi na tezgi kosta zivaca i bruke... ne,...hvala Pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Početnik forumacije!
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |