|
|
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 02.06.2008
Mjesto: austria
Downloads: 258
Uploads: 0
Rekao HVALA: 40
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: mk149
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Volio bi znati da li se raspoznaje razlika u zvuku izmedju prave harmonike i kvalitativno semplovane harmonike na Klavijaturi.
Vase misljenje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Naravno da se razlikuje. Koliko god da je sempl kvalitetan, uvo muzicara ce prepoznati da li je sempler ili harmonika vezanih ociju. Stvar nije toliko u zvuku, zvuk moze da bude poprilicno veran, stvar je u tehnici sviranja i dinamici pre svega, jer klavijatura ne moze da docara nikada ono sto se izvodi mehom harmonike.
E sad, drugo je pitanje koliko ce ljudi da primeti tu razliku i koliko je ta razlika bitna onim ljudima koji slusaju muziku. Muzicari su prokleti u tom smislu da nikada ne slusaju muziku kao ostali ljudi, vec uvek pokusavaju da cuju ono sto drugi ne cuju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 02.06.2008
Mjesto: austria
Downloads: 258
Uploads: 0
Rekao HVALA: 40
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: mk149
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Hvala druze na odgovor!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
|
![]()
ok sve...a šta bi onda rekli za Rolandovu el. harmoniku
![]()
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Ne znam, nikada je nisam probao. Dosta sam o toj harmonici citao i gledao puno prezentacija ali nisam nikada cuo na njoj neke dobre i verne semplova harmonike. Jesu bile neke harmonike, ali ono kao French Accordion i slicno. Nije bilo ono sto nama treba i ono na sta @ibro22 misli, kabina, Guerini, Dalape i slicno.
Iskreno, kad sam pisao u ovoj termi, uopste mi ta harmonika nije pala na pamet. Ko zna, mozda ona i jeste prava stvar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
|
![]()
ovako nikada sempler se ne moze mjeriti sa harmonikom! Moze sempl biti perfektno napravljen ali harmonika je harmonika i to se cuje uvijek! A sto se tice rolandove harmonike to je koma! Ja sam ju svira u ducanu prosle godine (msm5 mjesec) i mogu reci samo koma nesto slicno klavijaturi nema onog zvuka koji moze dati harmonika! Svaka cast danasnjoj tehnologiji ali nijedan sempl niti nijedna rolandova harmonika se ne moze mjeriti sa pravom harmonikom!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 335 puta u 311 Postova
![]() |
![]()
Sve druge prednosti ima Roland harmonika ali nikada nece moci da zameni pravu harmoniku.Slusao sam prezentaciju,ti semplovi odlicno zvuce i dok slusas sve je u redu ali kad je uzmes u ruke i probas da sviras to je sasvim drugaciji osecaj nego na prirodnoj harmonici.
![]() |
Favoriti |
|
|