|
|
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
ili ti EXB SMPL
sta kaze jedan lik ne znam ni sta ces stim ? hahaha, , ja ga posle Le brzo uzeo, nista bez njeg ne mogu,, msm onaj ko radi sebi set od pocetka do kraja a ne uzima od drugih svaki mesec novi set.. i ne zna uci u EDIT nabrojacu neke prednosti tog semplera.. pa posle ovog ko zna mozda ljudi i kupe ga.. 1.u njemu vidim sve svoje KMP semplove 2.vidim koliko imam u klavijaturi jos memorije free za semplove (zavisi koliko imate rama dal, 32 ili 64MB) 3.vidite koliko imate prostora za Multisemplove, semplove i semplove u multisemplovima (multisemplova mozete max 1000, Sample-4000 isto ili ti i Sample u MS - 4000) 4.kliknete na neki multisample ili ti KMP u sempleru i mozete ga odmah obrisati, i dobijete vise memorije 5.sami mozete preurediti neki KMP, npr imate boju al slabo se cuje? udjete u edit od tog KMP ili Multisempla i normalizujete svaki sempl na 0db) 6.imate prazan prostor ispred semplova sekundu dve pa krece sempl na tipki da se cuje? kao u dosta moss boja jer ih nisu sredili, negu su samo oznacili odakle da ton pocinje, znaci mozete CUT izbrisati svakom semplu taj prazan prostor i dobiti jos malo memorije free 7.imate neke zajebancije kao ZEZA poredane po tipkama,, al od 30 jedno 15 vam ne treba? isto izbrisete tih 15 iz multisempl i eto opet free prostora, 8.imate LOOP editor 9.znaci MultiSempl editor sa svim sto vam treba 10.imate RECORDING (ukljucite yamahu DX11 npr lupam, nadjete neku boju na njoj, poskidate efekte, ukljucite REC na Triton Le/Tr u Rec, drzite tipku neku npr C3 na DX11 2-3sekunde. STOP. presemplali ste tu boju u LE. onda idete taj sempl i Editor, osecete pauzu, normalizujete ga i napravite KMP, spreman za svirku vec.. napravite ime i to je to, imate boju sa dx11 11. U Rec isto vidite koliko imate vremena za sempliranje 12.Sempler mozete koristiti kao dodatan izvor za svirku kao sto je vec PROG ili COMBI, ja vecinom nastimam neku dole boju npr brass ili strings ili gtr, da stoji kad zavrsim neki dio u PROG ILI COMBI,, sto isto mozete i sa SEQ. 13. jos? 14.ZATO! ![]()
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Sta li je ovo trebalo da znaci ? Zaista pojma nemam sta si htio da nam kazes ovim. I inace pises dosta konfuzno i nervozno.
Promijenjeno od tranzit (01.12.2012 u 07:27 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
pa to znaci dodatna boja je uvek tu? kontas? msm, kao sto pritisnes COMBI i tamo te ceka kombinacija ili je trazis, i isto kao i PROG? ovo je cak kao cetvrta varijanta u nizu posle trece a to je SEQ,, znaci mogu 4 od jednom boje da te cekaju za neku pesmu. sto meni jako puno znaci u live svirci.
i uvek pisem opusteno , tako i citajte. haha moram dodati jos i petnestu tacku 15. dodjes na svirku i kazes drugu daj mi svoj kabal iz svoje klavijature ,,, i kazes drzi tu i tu tipku par sek, a mozes ih i vise, i maznes mu boju haha, msm , ovo je ono ajde recimo semplovanje na sceni pre svirke ,, sta se da haha
Virus Bend (Samac-Modrica) Music studio Branoy BiH-Republika Srpska-Samac Facebook Brano Vujicic (Branoy) Promijenjeno od branoy (01.12.2012 u 07:39 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
![]() |
![]()
Ama to je sve sasvim normalno a na Triton Classic sastavni dio instrumenta sa SCSI interfaceom, pa me zacudi toliko dizanje pompe. Nije nikakva revolucija, niti bilo sta sto bi trebalo da nas izvadi iz carapa, a i svi ti instrumenti skoro pa su posli u prvi razred srednje skole.
Promijenjeno od tranzit (01.12.2012 u 09:32 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Downloads: 3617
Uploads: 9
Rekao HVALA: 152
Zahvalili mu 27 puta u 27 Postova
Instrumenti: Kurzweil K2661 Roland XP10 Yamaha V50
Interesi: Muzika
![]() |
![]()
Momci imam jedno pitanje za vas.Skoro sam video jedan Triton Classic na oglasima,veoma jeftino,ali bez tog SCSI-a.Sta mu znaci to,tj.kakvu ulogu ima taj SCSI.Koja je razlika izmedju Le i ovog Classica,sinteza zvuka ista ili ne? Hvala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
![]() |
![]()
Nedostatak SCSI interfacea je prilican hendikep jer bi morao da obavljas sve preko floppyja a to je dosta zamorno. Sto se tice sinteze ona je ista ali ostatak nije, prije svega efekti. Tu je Classic u prednosti nad LE modelom. I sama klavijatura je kod Classica kvalitetnija, a i kuciste je metalno (aluminijum) pa ga svinje tesko mogu raskomadati, sto se ne bi moglo reci za LE. Sve u svemu, Classic je za klasu bolji i profesionalniji instrument.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | nemanja 1982 (01.12.2012) |
![]() |
#7 | ||
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]()
..... i ima više od 5 IFX efekta za razliku od LE koji ima samo 1.
||
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio nikadvisekorg za ovaj koristan post: | nemanja 1982 (01.12.2012) |
![]() |
#8 |
Odomaćeni član
|
![]()
ma video sam bezveze poruku nekog clana ne znam ni sta ces s tim nekom clanu ovde, // i onda lepo objsanim sta ce mu, ustvari i 99 posto ko ima le ili tr od pocetka nikad nije obracao paznju na sempler to jest dodatne troskove, ma kakvi to, dosta i te pare sto su dali, a ustvari ne znaju da tek onda klavijatura progleda, naravno opet onim koji je rade, sredjuju max.
![]() |
#9 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Downloads: 3617
Uploads: 9
Rekao HVALA: 152
Zahvalili mu 27 puta u 27 Postova
Instrumenti: Kurzweil K2661 Roland XP10 Yamaha V50
Interesi: Muzika
![]() |
![]()