|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
|
![]()
pozzz svim kolegama...
ev ovako imam pa 50 i mix behringer eurorack ub1832fx-pro ...nedavno kupim sebi dvije aktivne kutije skytec .,...eh sad imam problem kod povezivanja tog svega tacnije zvucnika i mixete ...kad sam htio uzeti zvucnike konto sam uzeti kabal j-j i da povezem al me prodavacica preusmjerila da uzmem kabal j-s ....evo i slicice kako izgleda kutija pa bih molio pomoc kako da povezem da li moze u ove ulaze za mic il kako vec... pa kad su dosle kutije skontam da je spikon izlaz iz zvucnika ... Promijenjeno od Ace (30.08.2011 u 15:51 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Spajanje pasivnog miksera sa aktivnom kutijom je uvek XLR-XLR,TRS-TRS,XLR-TRS, tj izadjes MAIN OUTPUT L+R,balanasiranim kablom u kutije LINE IN L+R.
XLR=Kenon TRS-Banana U tvom slucaju bi to bilo XLR-Chinch...MIC ulaz ti je prejak za unosenje LINE signala. Mogli su na modul pojacala da stave jedan XLR Line IN!! sigurno kontaju,za karaoke...dovoljno Pozz
![]() |
#3 |
Drugar foruma
|
![]()
e da li ce mu sta smetat ako spojim na mic jer drugarcije nemogu ...jedino da spojim na ovaj line in ...al tu opet trebaju cincevi
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ne znam kako bi manuelno prilagodio MIC ulaz na izlaz miksera??
Zato najbolje Chinch...
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 26.10.2008
Mjesto: vojvodina
Godina: 57
Downloads: 494
Uploads: 10
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 26 puta u 25 Postova
Instrumenti: nekoliko vrsta instrumenata
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Imam takvu SKYTECovu aktiv.kutiju i nemoj prijatelju spajati suvi mixer ili bilo šta drugo osim mikrofona na ulaze MIC 1-2.Te kutije su namenjene nešto kao za karaoke..... U najjednostavnijem slučaju odnosno za početak kupi jedan duži i kvalitetniji (ajd da nepišem ˝deblji˝....činč - činč (znači na oba kraja kabla su metalni činčevi)) kabal i uključi na tvojoj mixeti u TAPE OUT i jedan (L) idi na jednu kutiju u Line In i drugi (R) u drugu kutiju u Line In i radiće sigurno.
DRUGO -je ono što ti je objašnjavao Aleksandar ,tj i to je izvodljivo ali ako nećeš činčeve mora onda neki majstor (još bolje ako umeš/neumeš sam) da skine tu ploču na kutiji i da ti ugradi ženski bilo za bananu bilo za canon (ima tamo mesta,malo bušenja,....ja sam ugradio za običnu bananu a unutra je kablićem prespojeno(most) sa Line In,i u njega uključujem sajzer ( a može i ....) kad me mrzi da rasklapam celu opremu ![]() I da dodam ,na taj spikon slobodno se može zakačiti PASIVNA kutija iste snage kao što ti je tvoja aktivna (znači sviraš na 4 kutije)
Promijenjeno od vladimir68 (01.09.2011 u 18:04 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Drugar foruma
|
![]()
eh tu sad imam jedan problem ....kutije sam kupio nove znaci imam garanciju 1 godinu ...da ih prepravim gubim garanciju ...jedino da ih prepravim pa onda ako sta rikne ja placam ...a ako bi prepravljo sigurno bi premostio na ovaj spikon a ukino ovaj speaker out....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 26.10.2008
Mjesto: vojvodina
Godina: 57
Downloads: 494
Uploads: 10
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 26 puta u 25 Postova
Instrumenti: nekoliko vrsta instrumenata
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Ma nebi trebalo da crkne,moja ( ja ima samo jednu) je donesena iz nemačke i izgubio sam garanciju čim sam prešao granicu
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Drugar foruma
|
![]()
dosta sam razmisljo oko tog problema spajanja i petljanja... posto vec imam dva kabla spikon-jack po 9m....da nebih otvaro kutiju novu ...uzet cu dva cinc konektora i spojit ih umjesto spikona ....mislim da je to najsigurnija varijanta ...
a evo i slike sta bi trebo uzeti samo jos da ih nađem mislim da bi trebalo biti u prodavnici muzicih istrumenata ... |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|