|
|
Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 19.02.2011
Downloads: 128
Uploads: 0
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 13 puta u 10 Postova
![]() |
![]()
Vec neko vrijeme se igram sa Kontakt 4 i KORG Pa80 i veci dio stvari koje su mi potrebne sam uspio da odradim, ali ostalo mi je jos nekoliko nedoumica vezano za ProgramChange.
Naime, napravim instrument bank u kontaktu i u njega redjam semplove istim onim redosledom koji mi je u User1 (npr. u User1 mi idu Harmonika, Klarinet, Strings, i ja u instrument bank u Kontakt-u stavljam na 001-Harmonika, 002-Klarinet, 003-Strings), ostalo sam sve podesio u klavijaturi i laptopu i to sve radi ok. Nije mi jasno sledece: Sta treba da uradim sada za User2 banku ili UserDK banku? User1 mi je cc00:121, cc32:64, pc:od 0 do 63 User2 mi je cc00:121, cc32:65, pc:od 0 do 63, znaci PC za prvi programi u User1 i User2 banci imaju isti PC broj i isti cc00 broj, samo je razlika u cc32. Da li pravim novi instrument bank u kontaktu? Kako definisem sve midi komande? To nigdje nisam nasao, ni u Kontakt-u ni na forumu. Kada sviram solo boje on ih mijenja fino(bar se meni cini), ali ne znam kako da podesim da mi on sam poziva boje i iz pratnje, da sam pozove bubanj, bas, gitaru.. Eto, ako neko zna kako to da odradim i ako mu nije mrsko da napise bio bih jako zahvalan. Hvala unaprijed svima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 10.09.2004
Mjesto: Vukovar
Downloads: 2865
Rekao HVALA: 81
Zahvalili mu 37 puta u 37 Postova
Instrumenti: Shure 58,psr9000,emx 5000,Impulse 1015,TNT 160
![]() |
![]()
Dok se ne javi neko učeniji ja ću probati.
Kontakt ima multi u koji stane 128 instrumenata,ali koliko ja znam nema bank . Jedino što može da se napravi da program change menja multi. A da bi on birao bubanj bas itd moraš napraviti za svaki kanal midija drugi multi recimo koji ima na 24,25,26 gitare,33,34,35,bas.za brojeve me ne drži za reč. Ima semplera koji poznaju banke npr Emulator x,proteus x,vsampler. Ja mislim da nije neophodno za kontakt bank change jer u multi stane 128 instrumenata. E da ako ne svira na kanalu instrument a dodelio si u kontaktu midi kanal,pogledaj u multi dok svira on obilježi program koji svira pa možeš da vidiš ako na taj program nisi stavio instrument možeš ubacit dok svira. To mi je zgodno.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
E momo... to sto pises... to nije tacnooooo. U Kontaktu se moze napraviti Bank i to je Teodor vec uradio i uredno smjestio te svoje instrumente u taj Bank i... sve je to fino i krasno ali njemu to ne fukcionise kako bi on htio a to nece nikada ni finkcionisati bez dodatnog rada i to debelog rada. Prvo Kontakt nije u stanju da radi kao jedan uobicajeni Rompler to jest da na 16 midi kanala poziva instrumente iz jednog banka sto znaci da bi trebalo napraviti 16 Bankova sa potpuno istom postavkom od 128 instrumenata. To medjutim ne pije vode jer 16 Bankova ce da pozove 16 puta istih 128 instrumenata u radnu memoriju i... to ce da pukne poslije treceg banka jer je Kontakt Engine priglup pa nece skontati poslije prvog uspjesno pozvanog Banka od 128 instrumenata, da su vec svi samplovi u radnoj memoriji nego ce ponovo da puni iste samplove po drugi, po treci, po osmi, po sesnaesti put i da ih slaze jedne na druge u radnu memoriju, pa ce u jednom momentu ta radna memorija da poblesavi i Kontakt ce da zaledi i padne. Ne daj boze da Teodor mora da napuni svih 16.384 Banka koliko bi bilo potrebno da Kontakt stvarno radi kao jedan normalni Rompler.
Kontakt nema pojma sta je Bank Change i on ne poznaje ni MSB (CC0), ni LSB(CC32). Jedino sto on poznaje je Program Change a to je premalo da bi zadovoljilo Teodorove potrebe. Zakljucak, Kontakt nije za tog posla. @Teodor Solo boje ce Kotakt da poziva kako treba jer on primi Program Change poruku i pozove odredjeni program iz Banka koji si napravio jer si ti smjestio taj program na isto mjesto koje on ima i u Korgovoj strukturi, odnosno tabeli midi instrumenata. Medjutim to ce biti uredu samo na jednom midi kanalu i to na onom na kojem PCG poruke salje Korg a to je Tx Midi kanal Real Time 1 trake Korga. Nemoj da bi pokusao da na Kotaktu postavis midi kanal Banka na Omni, tek tad ces da napravis papazjaniju jer ce onda Kontakt da prima midi poruke sa svih midi kanala Korga istovremeno. Kontakt ne moze da radi u Midi Multi Mode vec samo u Single Midi Mode i u Omni Midi Mode. Zbog ovoga je on nepodoban za to sto bi ti htio da uradis. Njega mozes u najboljem slucaju da iskoristis da svira Drums, Bass i jednu Solo traku (Real Time traku). Ovo ces uraditi tako sto ces napraviti 3 Banka pa ces jednom Banku dodijeliti midi kanal 10 (za Drums) i u njega ces poslagati Drum Setove po redoslijedu kako oni stoje i u Korgu. Drugom Banku ces dodijeliti midi kanal na kojem ti podatke salje Bass traka sa Korga i tu poslagati Bass programe, opet onako kako to stoji u Korgu a treci Bank ces iskoristiti za solo i tu redjaj instrumente na vec opisani nacin. Zavisi i od konfiguracije kompjutera koliko ces moci uopste da napravis Bankova. Nadam se da si shvatio sav proces odnosno da nece ici da Kontakt svira sve trake (aranzer trake i solo trake) jer bi morao da napravis za svaku od traka po jedan Bank pun instrumenata a to bi bilo debelo mnogo jer imas samo aranzerskih traka 8, pa onda Real Time Trake jos na to... bilo bi i vise nego previse. Kontakt nije za tog posla i moraces da se ogranicis na dvije tri trake. Cak ni trikovi sa midi procesingom ovdje ne pomazu jer se Kontakt vrlo neugodno ponasa u VST host programima kada se otvori malo veci broj instanci. Postoji samo jedan "trik" koji bi rijesio problem u potpunosti a to je, napraviti Scriptu za jedan GM Monolith Bank, kao sto je to na primjer, uradjeno u Band Standu, mada sumnjam da si u stanju to da uradis jer je veoma, veoma komplikovan posao i potrebno je veeeeeeliko znanje i iskustvo iz ove oblasti. Ako ti se radi samo o 2 Banka, kao sto pises, onda se to moze uraditi bez problema, cak i bez GM Monolith Banka ali sa zestokim programiranjem Routinga midi komandi to jest midi kontrollera 0 i 32 u nekom VST host programu koji ima dobar midi procesing. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Hvala puno!
@Tranzit. To je sve sto mi je trebalo. Vidim i ja sad da mi Kontakt i nije bas za tog posla, ali ipak cu da ostanem na njemu jer imam kompletne sve banke od Native Instruments sa brdo jako kvalitetnih i lako podesivih instrumenata od kojih mi se neda odvojiti ![]() Veliko mi je razocarenje sto Kontakt prepoznaje samo PC, sto je opet problem jer npr. svi programi u Bass banci imaju PC od 30-39 a CC32 od 0 pa na dalje, tako da imam 3-4 bassa sa istim PC i moram da biram izmedju njih. Takodje ako koristim neke bassove iz fabricke a neke iz user banke sa klavijature isto je problem... Meni samo nije jasno, covjek prodaje, da sad ne reklamiram, on ga zove nesto workstation, pojma nemam a ustvari su to semplovi za kontakt. I on tvrdi da mu to automatski zamijeni fabricke boje iz klavijature sa ovim iz kontakta i da radi na skoro svim klavjaturama.. Pretpostavljam da je redao po GM standardu, ali opet i tu ima brdo programa sa istim PC a razlicitim CC32, pa sam mislio da mozda postoji neki nacin da se odradi MIDI routing malo bolje u kontaktu, ali izgleda nista... Da li postoji neki drugi nacin da iskoristim ove instrumente iz kontakta, u nekom drugom programu koji ima malo bolji MIDI routing? Ja mogu da konvertujem ove .nki u bilo koji format i prebacim npr. u vSamper ali se dosta gubi a i nemam vise one slajdere, tockice, efekte kao u Kontaktu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 10.09.2004
Mjesto: Vukovar
Downloads: 2865
Rekao HVALA: 81
Zahvalili mu 37 puta u 37 Postova
Instrumenti: Shure 58,psr9000,emx 5000,Impulse 1015,TNT 160
![]() |
![]()
Mislim da smo mislili na isto.
Ja sam mislio na bank change da nema ,a taj multi je banka. E da,čovek ne prodaje gm set već samo odabrane zvukove za kontakt i setup,koji je prilagođen za pa seriju i Tyros2,3. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Provalio sam da kod novijih verzija Kontakt 4.2.2. npr. ako je ucitan jedan instrument u instrument banki, mogu da ga ucitam u svih 64 instrument bankova koliko je moguce staviti u jedan multi i on nece zauzimati dodatnu ram memoriju sto je na ranijim verzijama bilo slucaj. Znaci jedan instrument zauzima odredjenu kolicinu rama i bez obzira sto ga stavim u nekoliko razlicitih instrument bankova on nece zauzimati vise rama. Mozda nekome bude korisno ovo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|