|
|
Produkcija i postprodukcija Snimanje, obrada, miksanje i masterovanje zvuka |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5210
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Evo ljudi, resio sam da napravim jos koji snimak sa mojom klavijaturom, ali da bude u stereo mixu, ovde mi je jedan kolega rekao da sound forge snima stereo mix po defaultu, i ja sam tako i probao ali opet dobijem zvuk samo na jednom zvucniku (mono). Napominjem da imam stereo kabal i povezao sam tako sto sam u klavijaturu ubo onaj dzek u "output L/L+R" (snimam direkt iz klavijature u PC bez miksera), a na racunar sam povezao na onaj plavi ulaz Line in. U podesavanjima sam otkacio na snimanje takodje "Line in". Da li postoji jos nesto sto treba da se uradi, a ja nisam uradio? Da li mora nesto da se podesava u samom sound forge (imam verziju 8.0)? Molim ako neko zna u cemu je problem da mi objasni, gledao sam po forumu, ali nisam nasao da neko ima takav problem. Unapred zahvaljujem!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
KRVAVI
|
![]()
Po defaultu snima mono.
Kad otvoris SF ides na opciju File pa New i tu biras dal stereo dal mono itd.
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 06.02.2008
Downloads: 748
Uploads: 2
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Meni je zahvalniji za rad Cool edit pro II, i za mix i efekte, rad po kanalima itd. Probaj, ja sam radio i u Sound Forge-u ali mi je ovaj bolji (mozda je to stvar ukusa)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
|
![]()
Sound Forge je precizniji za rad od Cool Edit-a,pogotovo ako imate Roland Fantom klavijaturu,a recimo ja koristim SF verziju 9.e i po defaultu mi snima Stereo,mada i sve prijašnje verzije SF-a su mi defaultno snimale u Stereo,nikad mi nije prebacio MONO za default,uvjek je bilo Stereo.
E sad...znam da neke integrirane zvučne kartice snimaju u MONO MIX modu,to možeš provjeriti u Volume Control/Recording opciji tj. u onom Win Mixeru dal imaš tu opciju,ako imaš...onda če ti stalno snimat MONO,bez obzira što imaš opciju za default Stereo u SF-u.
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
a kakve sad veze ima ovo "ako ima Fantoma" ? U čem je caka?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
|
![]()
Caka je u tome što možeš sve semplove sredit u SF-u (Loop,tempo,org. key.....) i snimiš ga u Aif (ne WAV) i u klavijaturi samo dodaš efekte i snimiš patch,znači nemoraš ništa radit na klavijaturi.
![]() |
#7 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5210
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Evo samo da se javim, sredio sam stvar pomocu nekog free programa audacity... Super programcic a i jako lagan tako da mogu da ga koriste i pocetnici u recordingu kao sto sam ja
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banovan!
|
![]()
Pa kolega kako ti nije palo na pamet da samo iskopiraš taj snimak i dolje ispod u onu prazninu i eto ga stereo
![]() Dakle: Snimljeni materijal, selektuješ COPY i PASTE u polje ispod i eto ga STEREO .... Sada mi snima STEREO, a snimao je MONO prije, ne znam koji mu je, a na istom lapu snimam, dakle nije ni do muzičke karte kao što je neko naveo razlog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Ogy nije to stvar kopiranja,caka je u tome da ti on kad snima mono ne snima kvalitet zvuka kao kad je stereo!E sad kad snimate u Sound forge on ti snima stereo sliku i kad zelite da sacuvate snimak on vas pita kako da ga nazovete i koji format zvuka zelite da bude,vi onda odredite format zvuka(wav,mp3,aiff,ogg itd...) i zadate m uda ga sacuva u stereo slici i to je to!Verovatno vam je stajalo da ga cuva kao mono sliku i svaki tako cuva
![]()
![]() |
#10 |
Banovan!
|
![]()
Mare moguće i to da nije podesio čovjek ...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|