|
|
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 10.02.2009
Downloads: 1551
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
![]() |
![]()
Pozdrav!
Dali netko zna dali je moguce na korgu Le podjeliti klavijaturu na dva dijela ali u PROG. Kao sto recino na pa800 se moze podjeliti od kojeg do kojeg tona svira koji oslicator , dali je tako moguce i na triton le napraviti da jedan oscilator svira do sredini klav, a drugi od sredine do kraja? ako se moze i kako da netko kaze |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 23.04.2010
Mjesto: Prigrevica
Downloads: 507
Uploads: 1
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 28 puta u 25 Postova
Instrumenti: Pa3X 76 i Korg Triton Le
![]() |
![]()
Nemoze drugar......to mozes samo u combi modu.....ili eventualno mozes dva sempla da mapiras u jedan ali sve zavisi da li ce ti se podudarati efekti za ta dva sempla.....
Sent from my Desire HD using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Downloads: 3620
Uploads: 9
Rekao HVALA: 152
Zahvalili mu 27 puta u 27 Postova
Instrumenti: Kurzweil K2661 Roland XP10 Yamaha V50
Interesi: Muzika
![]() |
![]()
@zoricd ajde mi objasni kako da recimo splitujem klavijaturu u Combi,na jednoj oktavi bih stavio jednu boju,a na drugoj,neku drugu boju.Hvala !
Pozdrav ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Moze se podijeliti LE i u Program Mode tako da jedan sound svira lijevo a drugi desno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
Kako moze kolega tranzit?nisam znao da moze u programu da se odradi podela?kako podeliti oscilatore da rade odvojeno u programu?
Sent from my Desire HD using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
![]() |
![]()
Svaki sampl u Multisamplu (Oscilatoru) ima svoj Top Key. U jednom Multisamplu (KMP) se mogu poredjati samplovi kako ti dusa hoce tako da cak samo u jednom Oscilatoru mozes imati razlicite sounde za lijevu i desnu stranu. Ako bi bas da se izivljavas onda mozes imati ne samo ta dva, nego onoliko koliko klavijatura ima dirki. Nego da se vratimo na normalniji slucaj, da bi imala i lijeva i desna strana cak i razliciti level Master efekata, jednostavno jedan multisampl (Oscilator) na OSC1 a drugi na OSC2 i imas Program sa podjeljenim soundima po klavijaturi. Mislim da znam koje ces pitanje sada da mi postavis (pod uslovom da dovoljno dobro poznajes LE, sto ne sumnjam) ali znaj da i na to ima sasvim prost odgovor i rjesenje.
Promijenjeno od tranzit (01.12.2011 u 03:11 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 10.02.2009
Downloads: 1551
Uploads: 0
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
![]() |
![]()
drug nisam te sada bas najbolje shvatio, mozes li detaljnije objasniti konkretno kako da u programu stavim da lijevo svira bas a desno kontra , probo sam staviti jedno na jedan osc a drugo na drugi osc, ali oba zvuka sviraju preko cijele klav.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
Kao sto smo i kolega i ja naveli gore,moraces da mapiras u jednom multisemplu 2 sempla na levu stranu jedan sempl do tona do kojeg ti treba a na desnu drugi,a mapiraces ih programu Awave studio......
@tranzit hvala na strucnom objasnjenju drugar,mada sam ja mislio na koji nacin mozes da razdelis oscilatore bez mapiranja dva sempla u jedan multisempl?kao sto kolega gore pita,da se odredi keyrange za jedan oscilator npr.od c1 do g3,a drugi oscilator od gis3 do kraja u program modu? Sent from my Desire HD using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banovan!
![]() |
![]()
O tome i pisem sve vrijeme, mozes i jedan i drugi oscilator da mapiras kako ti treba, od tona do tona. Mozes cak u svakom od ta dva oscilatora da imas i velocity switch sa jos jednim dodatnim oscilatorom jer LE moze imati i do cetiri oscilatora u jednom programu. Moze, budi siguran da moze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
Ok, nismo se najbolje razumeli......mislimo na istu stvar.......u stvari da bi pomogli prijatelju gore na njegovo pitanje,on zeli da bez mapiranja jedan oscilator radi do odredjenog tona a drugi nadalje,a ja mislim da se to nemoze bez mapiranja semplova,zar ne?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|