Prelaz sa vSamplera na Kontakt
Koristim vSempler, u kombinaciji sa rolandom exr-e2, sve to radi super, medjutim vSampler koliko je dobar toliko i nije. Strasno mi smeta, sto nemogu da biram sve boje sa klav. Imam banku sa 60 boja, preko klav. mogu da odaberem samo 4, 5. i to kucam na klav. brojeve od 001 do 045... Ono bira sve jednu istu boju, i to prvu u banci, pa dalje ukucam 200 u klav. on izabere boju pod rednim brojem 16, nema nikakvog reda, opsti haos... I to me strasno nervira. Neznam kako da podesavam balans i jacinu sa klavijature, znaci na klav. na glavnom potenciometru da podesavam i jacinu semplova, a na tasterima "balance" da podesavam balans, tj. odnos. Nista od toga ne uspevam, a nema ko ni da mi pomogne, jer ocigledno niko nezna, ili pa ne zeli da kaze. Inace rolanda i komp. sam vezao klasicnim USB kablom, posto roland dozvoljava i podrzava takvu vezu, i radi bez problema sa vSamplerom, a onda sam iz klav. iz izlaza za slusalice, vezao klavijaturu i komp. klasicnim audio kablom, da bih na zvucnicima od kompa cuo rolanda. E sad zanima me sledece, da li je Kontakt ili neki drugi softwerski sempler bolji, i da li ce mi omoguciti sve ovo sto sam pobrojao gore u tekstu, i omoguciti malo pristupacniji, laksi i da kazem "logicniji" rad od vSamplera? Molim za pomoc. Hvala na odgovorima unapred.
Dodato:
Da ne bi otvarao novu temu, postavio bih jos jedno pitanje pod ovom temom. Naime koliko sam ja skapirao nesto, vezano za kontakt, moguce je skidati biblioteke zvukova, za ovaj program, i ubacivati ih u kontakt? Da li to znaci da je pored ubacivanja semplova u kontakt, moguce i ubacivanje tih zvukova, tj. instrumenata, nesto kao Stringsevi, klaviri, elektricni klaviri ...
Promijenjeno od calevh (01.01.2011 u 19:46 sati)
Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
|