Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Kompjuteri I Produkcija > Muzički Software

Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 01.01.2011, 17:37   #1
calevh
Ovaj baš voli da kuca

calevh's Avatar

Registrovan/a dana: 28.10.2008
Downloads: 4126
Uploads: 5
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 27 puta u 24 Postova
calevh befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
calevh pošalji poruku preko ICQ messengera calevh pošalji poruku preko AIM messengera calevh pošalji poruku preko Yahoo! messengera calevh pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard Prelaz sa vSamplera na Kontakt

Koristim vSempler, u kombinaciji sa rolandom exr-e2, sve to radi super, medjutim vSampler koliko je dobar toliko i nije. Strasno mi smeta, sto nemogu da biram sve boje sa klav. Imam banku sa 60 boja, preko klav. mogu da odaberem samo 4, 5. i to kucam na klav. brojeve od 001 do 045... Ono bira sve jednu istu boju, i to prvu u banci, pa dalje ukucam 200 u klav. on izabere boju pod rednim brojem 16, nema nikakvog reda, opsti haos... I to me strasno nervira. Neznam kako da podesavam balans i jacinu sa klavijature, znaci na klav. na glavnom potenciometru da podesavam i jacinu semplova, a na tasterima "balance" da podesavam balans, tj. odnos. Nista od toga ne uspevam, a nema ko ni da mi pomogne, jer ocigledno niko nezna, ili pa ne zeli da kaze. Inace rolanda i komp. sam vezao klasicnim USB kablom, posto roland dozvoljava i podrzava takvu vezu, i radi bez problema sa vSamplerom, a onda sam iz klav. iz izlaza za slusalice, vezao klavijaturu i komp. klasicnim audio kablom, da bih na zvucnicima od kompa cuo rolanda. E sad zanima me sledece, da li je Kontakt ili neki drugi softwerski sempler bolji, i da li ce mi omoguciti sve ovo sto sam pobrojao gore u tekstu, i omoguciti malo pristupacniji, laksi i da kazem "logicniji" rad od vSamplera? Molim za pomoc. Hvala na odgovorima unapred.
Dodato:
Da ne bi otvarao novu temu, postavio bih jos jedno pitanje pod ovom temom. Naime koliko sam ja skapirao nesto, vezano za kontakt, moguce je skidati biblioteke zvukova, za ovaj program, i ubacivati ih u kontakt? Da li to znaci da je pored ubacivanja semplova u kontakt, moguce i ubacivanje tih zvukova, tj. instrumenata, nesto kao Stringsevi, klaviri, elektricni klaviri ...

Promijenjeno od calevh (01.01.2011 u 19:46 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
calevh je offline   Reply With Quote
Star 01.01.2011, 20:50   #2
mladenkom
Ovaj baš voli da kuca

mladenkom's Avatar

Registrovan/a dana: 04.10.2007
Mjesto: Chicago,Il
Godina: 39
Downloads: 979
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 38 puta u 36 Postova
Instrumenti: Edirol pcr500,VST instrumenti...
mladenkom befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
mladenkom pošalji poruku preko Yahoo! messengera mladenkom pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

pa da,kad se kontakt kupi dobijes uz njega tu njegovu banku,uz kontakt 4 mislim da dodje oko 50 gb tih zvukova...mada nezavisno od toga imas gomilu drugih vecih semplova koji se prave u nki formatu koji cita kontakt,ja sam skidao neku stradivari violinu od 600 mb,i lepo radi...ako ti bas treba ta kontaktova banka potrazi na netu,mislim da ima da se nadje
Star 01.01.2011, 21:07   #3
calevh
Ovaj baš voli da kuca

calevh's Avatar

Registrovan/a dana: 28.10.2008
Downloads: 4126
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 27 puta u 24 Postova
calevh befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
calevh pošalji poruku preko ICQ messengera calevh pošalji poruku preko AIM messengera calevh pošalji poruku preko Yahoo! messengera calevh pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Druze, neznam da li cu ovim prekrsiti pravilnik, ali rizikovacu Druze nemam nameru da kupujem ovaj program, mogu skinuti kontakt 4 free, mada nisam siguran koliko je jednostavan za rad taj program i da li mi uopste treba sve to sto on ima, da li cu se snaci, s obzirom na to da sam koristio vSampler do sad, ali kao sto rekoh nisam zadovoljan njime u potpunosti, pre bih koristio kontakt 3, ukoliko je jednostavniji, od kontakta 4, zato mi trebaju odgovori na prvi deo mog pitanja. Uostalom iz te banke zvukova, bih mozda koristio, par stringseva, i mozda koji klavir,ukoliko bih nasao free koju od tih boja, inace, za sve ostalo bih koristio narawno semplove, koje sam vec i koristio u vSampleru, samo bih ih konvertovao za Kontakt.
calevh je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 05:13

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije