|
|
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 03.06.2010
Mjesto: Zrenjanin
Downloads: 927
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Korg PA800
![]() |
![]()
Pozdrav svim clanovima, zna li neko kako da namestim ritam da mi bude zamucen kao kod pesme od Zeljka Joksimovica "Ljubavi"? Prvi deo pesme je u pitanju pa me to interesuje. Isto tako je uradjen i fabricki ritam za PA800 "Kool Funk" prva varijacija.Nisam nasao na forumu da li vec ima ova tema ili sam je prevideo, ako jesam izvinjavam se.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Zdravo Branislave
To se radi sa Cutoff. To podesavanje se nalazi u MENU pa TRACK CONTROLS. Zatim na Drum traku stisnes iznad SELECT i cuttof oteras u minus. Na ovaj nacin ce ti sve varijacije ritma biti prigusene. Ukoliko zelis da ti samo jedna varijacija bude prigusena .... onda ne diras cuttofa u track select, nego ides record/edit na ritma i podesis na varijaciju koju zelis pa ides MENU i EVENT EDIT. Dole levo nek bude namesteno na DRUM i odma na pocetku stisnes na prvi EVENT i stisnes INSERT i taj novi event koji ce se pojaviti podesis ga TYPE - Ctrl, Value1 - 74 i Value2 ces podesiti koliko zelis da bude prigusen (od 1 do 63 su ti vrednoste od -64 do 0 cutoff, a od 64 do 127 su ti pozitivne vrednoste od 0 do +64 cutoff). Otkako podesis taj event memorisi ritma i to je to. Treci slucaj, ako zelis bas kako na ritmove koje si naveo da se Cutoff sam automatski menja (vidi cutoff potenciometra dok sviri ritam). Ovo je pokomplikovanije i zahteva malo vise vremena da se odradi. U ovakav slucaj moras da ides po red u event listu u EVENT EDIT i kako citas vreme (sledis ga u kolonu "position") postavljas "Ctrl evente" sa value1 74 i value2 varijabilno ovisno o tome koliko zelis da bude taj cutoff podesen u taj moment kojeg citas u position kolonu. To bi bilo to od mene za sada .... al sam se raspisao ![]() ![]() Ako treba jos pojasnjavanje reci ![]() Pozdrav EDIT: jos da dodam jedan link ..... proucite jos nesto kako to automatsko menjanje funkcionise ![]() http://www.yu-midi.org/forum/showthr...ghlight=cutoff Promijenjeno od Ace (28.10.2010 u 17:43 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Ace za ovaj koristan post: | sstipa (28.10.2010) |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Hvala druze, sad cu da probam da uradim to sto si mi napisao...
![]() Dodato: Prva dva nacina sam skontao a meni treba bas ovaj treci i najtezi.Nisam bas shvatio sta si hteo da kazes pa ako mozes malo detaljnije da mi objasnis, mozes i na PP ako hoces.Ovaj drugi nacin kada namestim kako si napisao meni su sve varijacije prigusene. Promijenjeno od Branislav_PA800 (29.10.2010 u 00:09 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Ides u record/edit i u event edit.
Na listu imas sve udare koje sadrzi traka u obliku evente. Position pokazuje gde se taj udar nalazi vremenski. imas 001.01.001 .... prvi 001 kaze da je prvi takt (ukoliko je meter na 4 onda moze da ide do 004) .... drugi 01 je "beat" (na 7/8 ritam ide do 7, na 9/8 do 9, na 4/4 do 4 itd) .... treci je "tick", najsitni podeljak vremena (njegov maksimalni broj ovisi od to dali je ritam /4, /8, itd) Sad ti je vremetrajanja varijacija podeljeno na taktove, beat-ove i tick-ove .... prema njih ces se orientisati gde se nalazis vremenski u ritma. I kreces iz pocetka da postavljas Evente iz tipa "Ctrl", value1 - 74, value2 u ovisnosti koliko zelis u taj momenat da bude cutoff. Poredas tako mnogo Ctrl sa razlicit value2 recimo pocinjes iz 0 (Cutoff -64) .... redas tako do 64 (to je cutoff 0) sve dok ne dodjes do event koji je na sredinu (u 4 taktni ritam to je 003.XX.XXX, u 8 taktni to je 005.XX.XXX) ..... sad redas nanazad value2, mnogo evente na raznim pozicijama, i sa 64 se vratas do 0 sve dok ne stignes do zadnji event. U ovaj slucaj kad ritam sviri, svira evente koje su otkucane, a kad dodje do svaki Ctrl, promeni ti Cutoff na koliko je podesen taj Ctrl t.j. kolika je value2. To je ta procedura ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Ace za ovaj koristan post: | Branislav_PA800 (29.10.2010) |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()