|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 16.02.2008
Mjesto: wien
Downloads: 397
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: korg extreme moss
![]() |
![]()
Nedavno sam kupio Korg Extrem sa moss board.Moze mi neko reci kako se prave Moss boje?Kako se prebacuje KMP Semplove na F Bank?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
KMP se NE PRENOSI NA F-bank...
Zvukovi/boje F-banke se nalaze u PCG fajlu koji su bazirani na MOSS sintezi... Što znači da MOSS boje NISU semplovi već boje pravljene od MOSS oscilatora i soundova... Kako napraviti MOSS sound? Nikako...Taj problem me muči već mjesecima,nijedna glava nije znala za taj odgovor,koliko sam bježno čuo boje se prave studijskim editom,kako i šta niko nije ništa konkretno reko. Iz MOSS fabričkih zvukova moraš da mu menjaš WaveForm,Oscilator Setup,Multi OSc Setup,Filter,LFO Efekte,EG Efekte,Arpeggiator,i stim ogromnim funkcijama MOLIŠ BOGA da iz kombinacije 127 fabričkih zvukova napraviš ijednu boju da valja...Ukoro ću ti postaviti moj domaći rad pa procjeni kako zvuči...Eto--Najisplatnije care povuci setove sa downloada i prebiraj ako ti šta valja,ima tu trganja živaca i muke da išta napraviš da valja...vjeruj jaranu,Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|