|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Kutak za harmonikaše Pravo mesto, za pravo pitanje ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 11.10.2008
Downloads: 100
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Weltmeister Diana,Weltmeister stella,Casio px 100,roland exr 7!
![]() |
![]()
imam jedan problem na harmonici......ton a i h mi ne rade dakle na prvom registru mi ne proizvode ton samo se cuje zrak....sto trebam uraditi da to napravim...jel to neki ozbiljni problem ili ga mogu sam napravit s time da ocistim prasinu ili tako nesto jednostavnije....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Bez razlike na kom je registru, kada se cuje samo zrak toje 100 % slomljeni ton/ perce/. Teshko da ti sam to mozesh da uradish/ da promenish perce/.Ukoliko imash neku drugu manju harmonicicu, mozesh da promenish celu plocicu/kako bi si se snashao/, ali ipak u zavisnosti od kojeg ce fasena biti izvadjeni glas, treba mozda da se nashtimuje/zavisi od shtima/. Pretezno glasovi se lome na otvaranje meha.Pozz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 01.05.2010
Downloads: 152
Uploads: 2
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
Pazi ovako,moj komsija je imao isti problem s tim percima tj polomilo mu se njih 6-7 i on je to resio sam.Otvorio je harmoniku i zamenio ih listicima koje je sekao od plasticne fascikle.u principu koliko sam ja video razlikuju se tonovi po velicini listica e sad mora da pogodis posto je njegova posle toga zvucala ok.E sad sve zavisi koliko si spretan s rukama i da li je tvoja harmonika neka pocetnicka kao sto je bila njegova (royal standard 120 basova) il je neka skuplja.U slucaju da je skuplja varijanta bolje ti to daj nekom strucnom da odradi,nema da te boli glava....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 18.05.2009
Mjesto: kragujevac
Godina: 54
Downloads: 337
Uploads: 44
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 13 puta u 13 Postova
Instrumenti: pa 80,korg le
![]() |
![]()
Xa,xa,xa.....na mnoge stvari sam nailazio u zivotu ali na ovo sa percima (tonovima)od plasitike jos uvek nisam.
![]() E,svasta ce covek da se seti.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 07.12.2008
Downloads: 401
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: korg pa800
![]() |
![]()
Pozdrav. Najjednostavnija i najjeftinija opcija odnjet harmoniku serviseru, sam možeš ako si nestručan napravit veću štetu, promjena po tonu ti je 10-15 KM bar sam ja tako plaćao.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 11.10.2008
Downloads: 100
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Weltmeister Diana,Weltmeister stella,Casio px 100,roland exr 7!
![]() |
![]()
dali mozda neko zna gdje ima servis u blizini Mostara ili Splita?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|