|  | 
|  20.04.2009, 10:09 | #1 | 
| Početnik forumacije! |  Ozvučenje harmonike 

Pozdrav, Da li mi može netko reći kako da ozvučim harmoniku (obje strane), ali da su mikrofoni unutar harmonike. Zanima me način ozvučenja kako su ozvučene one starije Dallape. Ako netko zna, molim ga da mi objasni kako to izvesti, koje mikrofone koristiti i ako ima shemu spajanja. Evo slika harmonike na koju sam mislio | 
|   |   | 
|  20.04.2009, 11:59 | #2 | 
| Banovan! Registrovan/a dana: 03.01.2009 
				 Downloads: 561 Uploads: 21 Rekao HVALA: 170 

Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova

Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600 Interesi: Musika  |   

Jarane ako si mislio da to sam radis nebi reko da je jednostavno , meni je radio covjek maistor za takve stvari ,ugradio mi je midi i te mikrofone.Predlazem ti da nadjes ko to radi i pitas koliko kosta i kako,ali mozda neko i zna ovdje da ti objasni ja nemam pojma
		 | 
|   |   | 
|  20.04.2009, 12:08 | #3 | 
| Početnik forumacije! |   

Ma znam i ja da nije jednostavno, ali meni bi bilo dovljno da mi netko objasni kako postavit mikrofone na lijevu stranu i to spojit sa desnom stranom da mogu stavit potenciometre za podešavanje glasnoće, a da je izlaz van na jedan kanal.
		 | 
|   |   | 
|  20.04.2009, 12:18 | #4 | 
| Banovan! Registrovan/a dana: 03.01.2009 
				 Downloads: 561 Uploads: 21 Rekao HVALA: 170 

Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova

Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600 Interesi: Musika  |   

Razumijem te veoma dobro samo meni odkako je stavio sve to ne usudim se vise ni zavirit unutra da nebi sta sjebo kad otva´ram hahah
		 | 
|   |   | 
|  20.04.2009, 15:09 | #5 | 
| Moderator |   

Stinky !    Starija  ozvucenja  dali  na  Dallape  ili  Guerrini,  ranije  su  se  stavljali  KRISTALNI   mikrofoni  koji   su bili  oshtri. / pretezno  visok ton- oshtro /  Kako  napredovala  elektronika  zatim  su  poceli  sa  KONDEZATORSKIM   mikrofonima.Dakle  prvo  sam  treba  da  se  odlucish  kakve  mikrofone  bi  hteo  da  stavljash,  a  samim  tim  ce  zavisiti  i  koja  ce  omaza  da  budu  potenciometri  i dr.  elementi.  Zeljko  je potpuno  u  pravo  shto  ti  je  rekao.  Pozdrav
		 | 
|   |   | 
|  20.04.2009, 22:27 | #6 | 
| Početnik forumacije! |   

Ovako, mislio sam stavljati kondenzatorske, a sad ako bi mi mogli preporučiti neke, i uz to još elemente koje moram kupiti. A najbitnije mi je da objasnite kako sve to složiti. Unaprijed zahvaljujem! | 
|   |   | 
|  21.04.2009, 00:08 | #7 | 
| Moderator |   

Stinky !   Kompetentniji  od  mene  za  elektroniku  VALJDA  CE  TI  DATI SHEMU. Pozdrav
		 | 
|   |   | 
|  21.04.2009, 10:33 | #8 | 
| Početnik forumacije! |   

Ma nije shema neki veliki problem(složi se to elektronički  ), nego vidim da Vi imate puno iskustva sa harmonikama i da ste sigurno vidjeli kako su mikrofoni postavljeni unutra. Mene zanima ako mi možete reći kako da postavim mikrofone na bas stranu(gdje se oni stavljaju?) i kuda da tu žicu provedem da dođe ispod prednje maske(poklopca), da to spojim sa ostalim mikrofonima? Promijenjeno od Stinky (21.04.2009 u 10:36 sati) | 
|   |   | 
|  21.04.2009, 12:31 | #9 | 
| Moderator |   

Stinky !  Ovako  na  pisanje  necemo  brzo  razreshiti tvoj  problem. Najbolje ti   je  da  stupimo  u  kontakt preko Messengera  ili  Skype ukoliko  imash  KAMERU i tvoj  problem  je  za par  minuta  reshen. U moj  profil imash sve  moje  kontakte  kako i moj  sajt. Pozz
		 | 
|   |   | 
|  22.04.2009, 12:59 | #10 | 
| Vredan član društva Registrovan/a dana: 26.02.2009 Mjesto: Banja Luka 
				 Downloads: 58 Uploads: 0 Rekao HVALA: 6 

Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu

Instrumenti: Harmonika i Korg PA 50  |   

ali cta voja harmonika ima ugrađeno ozvučenje.čini mi se da sam je vidio da se prodaje ta tvoja harmonika na netu.da li je to još aktuelno?
		 | 
|   |   | 
|  | 
| Favoriti | 
| 
 | 
 |