|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
|
![]()
Evo trebalo mi je cetri pet dana da malo analiziram ovaj aranzer koji sam
uzeo umjesto PA-50. Odmah da kazem na startu da je ispunio moja ocekivanja, prvenstveno kad je u pitanju taj tzv SOUND koji je kod ove klavijature odlican pogotovo u odnosu na korgove aranzere a pogotovo u odnosu na PA-50. Prednosti u odnosu na PA-50: - lijepsi i moderniji dizajn - kvalitetnija izrada tastera i tipki klavijature - kvalitetniji displej - usb port i host to computer usb - koristi memori stik sa kojeg vuce sve u momentu + smartmedia card - bolji sound i kvalitetnija sinteza boja - bolji interni zvucnici - jednostavnije pravljenje ritmova i boja - neogranicen broj registracija (performansi) - multipadovi Nedostaci ( po mom misljenju) - potenciometar za razdvajanje lijeve od desne strane (slider) - nemogucnost koristenja drum kitova iz neke druge serije psr(osim standardnih) - puno manje materijala u odnosu na korga Eto to je otprilike sto sam uspio u ovom trenutku da se sjetim! Jedino kod korga tj PA-50 je bolje sto ima mogucnosti importovanja svega i svacega (drum kitova, programa, performansi itd.) Ovo sam napisao da bi istakako svoje misljenje, a ne da potaknem prepucavanje korgasa i yamahasa! Ako sam negdje pogrijesio ispravite me. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 21.07.2008
Downloads: 861
Uploads: 1
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 40 puta u 17 Postova
![]() |
![]() Citat:
Citat:
Citat:
pozdrav |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
|
![]()
@jimi-boy Nisam mislio na split nego balans snage izmedju lijeve i desne strane. Ne kazem da to nemoze psr ali je to trebalo jednostavnije uraditi kao kod korga na potenciometar!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 29.03.2007
Mjesto: Beograd
Godina: 38
Downloads: 3442
Uploads: 19
Rekao HVALA: 41
Zahvalili mu 73 puta u 69 Postova
Instrumenti: Korg PA3X
Interesi: Mene me zanima, gde ima da se kupi jevtina kavurma i cvarci...
![]() |
![]()
@alen248 mozes i to na psr1500, u donjem levom uglu imas 3 slajdera , za pratnju, multi pad, i midi fajlove.
I tu mozes pojacati ili smanjiti pratnju koliko ti odgovara, pojacati multi pad, ili ga smanjiti u nekim delovima pesme... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
U pravu si, vise puta sam i ja pomislio da mu nedostaje jedan mehanicki slajder za balans leve i desne strane ili 2 slajdera za jacinu leve i desne strane posebno. To i po meni jeste nedostatak.
I jos nesto: tockic je (za razliku od PA) multifunkcionalan, pa treba prvo da mu zadas "domaci zadatak" pa da motas, sto cesto pravi problem kada treba brzo u svirci usporiti ili ubrzati ritam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 12.12.2008
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 99
Uploads: 11
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 18 puta u 16 Postova
![]() |
![]()
daj demo da cujem taj psr1500
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
|
![]()
@boleroband Bice demo polako!
Danas mi je bio jedan kolega inace stariji muzicar sa iskustvom od 30-tak godina, harmonikas i ima Dallapu i PA-80 i covjek se odusevio sa Yamahom cak je i za harmonike rekao da su bolje nego u PA serije sa cime se i ja slazem! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5210
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Aj postavi harmonike iz yamahe ako ti nije problem na download. Posto moje nisu bas nesto, moguce je da si naleteo na yamahu sa dobro uradjenim harmonikama, pa ako moze voleo bi da ih isprobam. Hvala unapred.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Vredan član društva
|
![]()
@ yamahapassion
Moja Yamaha nije uopste bila uradjena, covjek je samo fajlove radio na njoj, a sve harmonike sam skinuo sa downloada i nesto mi je poslao Makso materijala!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 21.07.2008
Downloads: 861
Uploads: 1
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 40 puta u 17 Postova
![]() |
![]()
yamahapassion
Postavljam u download harmonike u registraciji (12 registara) i nesto mojih uradjenih solo farbi. Kom pase neka uziva, pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|