|
|
Tekstovi i Naslovi Skidate neku stvar i potreban vam je text? Ne znate kako se pesma zove? Postavite pitanje ovde! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Ljudi pisem pesmaricu, e sad, neko mi rece da pisem i akorde za pesme koje su mi teze, kriticnije, ili jednostavno za sve pesme. E sad ja sam nesto razmisljao, da iznad teksta umesto akorda, pisem stupnjeve, u lestvici na kojima se nalazi akord, s obzirom da sam tako ucen i da skidam pesme, posmatrajuci, ne akorde, nego vezi izmedju stupnjeva, mislim da je ovo dobra ideja, i da tje se dobro pokazati, posebno prilikom transponovanja pesme, iz jednog tonaliteta u drugi. Da li je neko pisao pesmaricu na ovaj nacin, zeleo bih vase misljenje o ovome.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Druze ako pises i akorde ili stupnjeve nece ti biti jasno i citlivo. A za da bi bilo citlivo sa akorde zahvatice ti jedna pesma dve strane. Akorde se pamte lako, gledaj da ti sto vise pesme zbere u jedna sveska.
Pisao sam ja jednom odavno pesmarica sa akorde, pa posle neka godina sve to prepisivao u novu svesku bez akorde samo da mi bude pojasno i polako citati, i pre svega da zberem sve iz tri sveske u jednu (iako ne pevam, pisao sam pesmaricu za kucnu upotrebu ![]() Ja ne bih pisao pa sad, ako ti bas znace akorde, kraj kraeva i napisi. Ovo je samo moje misljenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 26.09.2005
Downloads: 618
Uploads: 7
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
Ja osobno sebi radim pjesmaricu posloženu po ritmovima. Puno mi je lakše tako, jer ako nešto sviram iz npr. rumbe, onda mogu lijepo napraviti mix, tako da samo listam, ne moram se gubiti kako sam to posložio po abecedi. A također uz tekst samo pišem akorde iznad.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|