|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 07.11.2008
Downloads: 536
Uploads: 0
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 3 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
Jel zna naeko kako prepoznati godine na harmonici, konkretno na Supermaestru.
Jel moguće staviti deklu sa nove na staru supermaestro ako netko zna. Pozdrav Robert |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Belaj boy
|
![]()
Necu da te plasim ali mislim da je sve moguce.Najbolji poznavalac je shtimerserviser pa najpametnije da pitas njega.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Hvala kolega vjerujem da će shtimerserviser dat svoj stručni savjet
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Drugar foruma
|
![]()
Pa jel nemas nigde na njoj plocicu sa serijskim brojem i godinom proizvodnje?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 01.07.2008
Downloads: 26
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
Dekla od jedne harmonike pase samo na nju, jedino ako hoces mustru promjenit to majstor treba nitovat, upasivat, ponovno navuci celuloid isl... malo zajebancije oko toga! A ako nemas nigdje ni izvana ni unutra nikakve plocice ili oznake tesko je znati koje je godiste!
A dekla na ovoj harm. na slici je cini mi se samo prefarbana! (ovaj rebrasti dio od aluminija) POZZ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Ima sa strane basova pločica made in Italy i No220, i na fasenima i tonovima piše dallape i neki brojevi koje mi ne sliče kao godina proizvodnje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 04.07.2007
Mjesto: Beograd
Downloads: 99
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: 2x korg+2X dalape
![]() |
![]()
Dalape nemaju godinu proizvodnje upisanu,bar one stare,Ima plocica al najsigurnije odneti majstoru pa ti on kaze sta i kako.Ja sam moju supermaestro kad sam kupovao prvo odneo kod majstora na pregled pa onda pazario.Spoljni izgled je nebitan,unutra je sve.Dobar majstor moze da proceni godinu proizvodnje prilicno tacno.pozzzzzz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
rskoc!
Dallape nikada nije spavljala ni na koji model godinu proizvodnje.Dosta davno na bass dasci gde su tonovi / u mehu / stavljali samo zig ,shto i dokazivalo da je harmonika original italijanska. Godina je nebitna.Sve zavisi koji je svirao na nju i kako je odrzavao./to za kako izgleda spoljashno/.Za tonski,opet godine nisu u pitanju. Oko dekle.Moze se staviti od nove na staru ako se tretira kako isti model i da nema otstupanja u dimenzijama ali se moze i nova napraviti, nije problem. Stariji majstor moze samo od prilike da kaze godinu proizvodnje sprema automat registre /njihov princip rada i drugih delova koje se do koje godine ugradjivali.Preko slike se nemoze kazati nishta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Hvala na savjetima,
Majstor mi je samo rekao da je original jer postoji taj žig kod baseva i još neki detalji ali godinu nemože utvrditi. Toliko ima kopija na tržištu da sam bio u panici jel original jer sam prvo kupio pa pitao, al zadovoljan sam tonom što mi je najvažnije Robert |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 28.11.2008
Downloads: 5
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Pozdrav Škoc!
Dallape ti je zakon, vrhunski instrument i puno ugodnije se čula 23.11. pri Vurici od Darkecove Serenellini imperator, svaka čast! |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
dallape, supermaestro |
|
|