|
|
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 14.11.2007
Downloads: 138
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: roland e50&korg 01 wfd
![]() |
![]()
Skupio asm neku kintu,razocarao se malo u zvuk e50(nebitno),sta dobijam sa e80 koja je osnovna razlika i da li se isplati ova investicija???hvala...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Nishki
|
![]()
Pomogo bi ti drage volje,ali nikad nisam imao u isto vreme prikljucene obe klavijature.Razlika u ceni je bila oko 1500 eura,ali nisam siguran.
Ja sam dao 2850 eura za E80. Koliko kosta E50? ----------------------------------- EDIT: Sada sam zvao zastupnika za Roland klavijature...... Zvanicna cena je : E50 - 1050 eura E80 - 2860 eura ( razlika 1810 eura ) Promijenjeno od milanceshow (21.05.2008 u 20:30 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
Kad je tolika cenovna razlika onda to nije dzaba.
Sigurno da E-80 je mnogo bolji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nishki
|
![]()
Sigurno je E80 mnogo skuplji.
![]() ![]() Postoje velike razlike. Svaki proizvodjac (Roland,Korg,Yamaha.....) napravi prvo najacu klavijaturu u klasi (naprimer E80 ). Onda pravi jeftiniju varijantu na bazi vec postojece klavijature. Mnoge funkcije se zakljucavaju u jeftinijoj varijanti (E50/60) ,sto se tice softverskog dela....... Hardverski delovi su takodje nize klase........ Zavrsna obrada klavijature je manje kvalitetnija........ Promijenjeno od milanceshow (21.05.2008 u 21:50 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Mislim da je E80 mnogo bolja od E50...Prvo zbog cjene--sjetite se PA80 i PA50---Pa50 NIKAD neće onako dobro kao PA80 i posle slavne "prerade"...A mislim da je E80 mnogo bolji premda nisam imo prilike da ih uporedim...Mislim da ima odje više članova koji ganjaju Rolandove aranžere i poznavaju razliku između njih...Al imaj u vidu da CJENA govori o samom KVALITETU klaviature...Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nishki
|
![]()
A sto ti SPEEDY23 ne postavis neki svoj snimak ili mi posalji program pa da ga uporedimo.Da se nesto prepravi ili tako nesto.........
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Kao kod kuće
|
![]()
Evo neke stvari koje dobijas na E80,mada to nije sve ovo je onako na brzinu:
Za pocetak E80 ima vecu internu WAV memoriju zvuka 1Gb polifonija je 128 sami izlazi na E80 su bolje uradjeni Hammond orgulje (VK-8 modul) i tehnologiju virtualnih klizača uključujući 9 klizača koji omogućuju da zvuči i da se ponaša kao prave orgulje sa harmonijskom lestvicom. SRX proširenje x2 Moguće je svirati 6 istovremenih zvukova ne e50 4 Preko 350 fabrickih ritmova Vokal harmonizer E-80 ima 50Mb interne memorije Svaki ritam se može poboljšati sa maksimum 3 multi efekta, a svakom instrumentu u ritmu i svakom elementu iz drum seta se može dodati EQ. MFX 84 kod e50 mislim da je 41 Tezina 22.5,a E50 8.8 kg ![]() Licno ja sam prezadovoljan sa E80,a drugar ima E60 koji je potpuno isti kao i E50 i na mom ozvucenju zvuce skoro identicno. Sve zavisi kako ga sredis i veruj mi jako mnogo zavisi od ozvucenja. Promijenjeno od sinisa (21.05.2008 u 23:25 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Kao kod kuće
|
![]()
Speedy 23 prijatelju vjeruj nije do sinta nego do ozvucenja nemoj mjenjat sint...
ja sviram jos na onu staru kantu od Va7 i nikad nisam bio nezadovoljan zvukom jer sam ga ustimo,i nebi ga dao nema ti para... sjedi jos za masinom i sredi ju bit ces zadovoljan,prednost u tvom sintu nemas ZIP disketu da ti rikava,,E-50 je roland i to mora dobro radit.... Poslaji mi neke snimke da cujem pa cu ti znat rec sta valja a sta nevalja,sta bih ja napravio po svom ukusu pa ti odluci,pomoc cu ti oko sređivanja da budes zadovoljniji sintom...Pozdrav
Panonica Band Panonica Studio Promijenjeno od GALA (22.05.2008 u 00:30 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Odomaćeni član
|
![]()
Sve je u redu sa E-50 samo ga jos slabo poznajes.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 14.11.2007
Downloads: 138
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: roland e50&korg 01 wfd
![]() |
![]()
"Prodaj kucu,stavi sve na crno,hehehe zajebali smo se"...
![]() ne znam vise sta da radim,evo bas danas sam probao e80 jednog drugara...ritam sekcija je potpuno ista kao i moja...a posto vidim da svi kazete da ej dodatnih 1800e samo bacanje para...oket... for milanche show...care imam nekoliko svirka pa punim bojama i sredjujem svoj wfd,cim najdjem malo vremena,a i kolega jedan mi je obecao ritmove sredjene pa da ja provalim semu kako se i sta radi,saljem ti odmah demo da cujes sta je i kako je...hvala ti!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Favoriti |
Oznake |
e50, e80, isplati, istokakva, menjati, razlikada, zvuce |
|
|