|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 23.09.2007
Mjesto: stuttgart
Downloads: 2040
Uploads: 32
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
Instrumenti: korg pa 900
![]() |
![]()
Ljudi cisto iz dosade sam ubacio neki turski sempl 16mb na karticu i sad kad sam htio da formatiram karticu oznaka za karTu je kao da nema karte znaci nemogu je formatirati probao sam je vadit i sve sto je na njoj korg vuce sa nje al je sad nemogu formatirati zna li neko da mi pomognee hvalaaaaaaaaaaaaa ZNACI NERADI SE O TURSKOJ KARTICI MOZDA NISAM BIO JASAN
Promijenjeno od davidr (12.10.2008 u 21:34 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
probaj stari dobri BACK UP, probaj restore, ne znam sta da ti kazem,cudno da nece da je formatira.
probaj da ugasis sint pa ga upali ponovo pa probaj
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 23.09.2007
Mjesto: stuttgart
Downloads: 2040
Uploads: 32
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
Instrumenti: korg pa 900
![]() |
![]()
medino znaci sve radnje od disk restore ili card backup su slova onako izbledela i izvan su funkcije gasio sam palio al nema sanse
jedino da pokusam da je vratim u fabricko stanje il da nije neki virus brale a da vracam na prvobitno stanje to nikad nisam radio Promijenjeno od Vaxter (13.10.2008 u 20:13 sati) Razlog: Izbrisan citat |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]() Svi korisnici ovih klavijatura treba da imaju 7 flopy disketa. Za cega ce im te diskete sluziti? Ja cu objasniti na primeru Pa80, a za korisnike Pa60 i Pa50 je isti princip samo su druga imena fajlova. Na sajtu http://www.korgpa.com/ , u zavisnosti od modela koji imate, mozete skinuti sledece fajlove. Za Pa80 > Software > Operating System - Version 3.06 > skinuti fajl "osPa80_v306.zip". > Software > Musical Resources - Version 3.02 > skinuti fajl "Pa80_res_v302.zip" Kao sto mozete primetiti oba fajla su Zipovana, znaci treba da ih raspakujete. Kada ih raspakujete dobicete 6 fajlova. Od fajla osPa80_v306.zip, dobicete fajl osPa80_v306.exe. Sada je potrebno da ubacite PRAZNU flopy disketu u kompjuter i da pokrenete fajl osPa80_v306.exe. Ovaj fajl ce vam na disketi napraviti OS tj operativni sistem. Obelezite ovu disketu sa OS v3.06. Od fajla Pa80_res_v302.zip, dobicete 5 fajlova, rs80_v3_dsk1.exe rs80_v3_dsk2.exe rs80_v3_dsk3.exe rs80_v3_dsk4.exe rs80_v3_dsk5.exe Sada pripremite 5 PRAZNIH disketa. Ubacite prvu i pokrenite fajl rs80_v3_dsk1.exe. Kada se postupak zavrsi ovu disketu OBAVEZNO opbelezite sa brojem 1. Isto ponovite i za ostale diskete koje cete obeleziti sa 2, 3, 4 i 5. Sada imate 5 disketa na kojima se nalazi "Musical resource" ili nasim jezikom receno "Fabricka postavka klavijature" tj stylovi, boje i performnasi koji su na klavijaturi kada je nova. Kada i kako koristite ove diskete? 1 OS disketu koristite kada zelite da instalirate novi OS (operativni sistem). Postupak je sledeci: Ugasite klavijaturu > Ubacite disketu sa OS-om > Upalite klavijaturu > Kada vas pita da li zelite da ucita novi OS, pritisnite ENTER > Kada se ucitavanje zavrsi ugasite klavijaturu > Upalite ponovi klavijaturu i novi OS je ucitan. NAPOMENA! Ovim postupkom svi user podaci (ono sto smo mi ucitali ili napravili), style, performance i program OSTAJU NEPROMENJENI. 2 Musical resource, 5 disketa, koristite kada zelite da postavku klavijature vratite u fabricko stanje. Mozda ste preko fabrickih stylova upisali svoje, mozda zalite da prodate klavijaturu, mozda zelite Na klavijaturi pritisnite dugme DISK > Utilities 1 page, izaberite opciju "Restore data" > Izaberite sa ENTER da je izvor flopy disk > Potvrdite opet sa ENTER > Kada trazi da ubacite disk1, ubacite disketu broj 1 i pritisnite ENTER > Sacekajte da se operacija zavrsi > Ovo sve ponovite i za diskete 2, 3, 4 i 5 > Kada se sve zavrsi ugasite klavijaturu > Ponovo upalite klavijaturu i imate Fabricku postavku,( sad je ko nova). NAPOMENA! Ovim postupkom svi user podaci (ono sto smo mi ucitali ili napravili), style, performance i program BICE POBRISANI. 3 Postoji i situacija kada koristite svih 6 disketa. Ova situacija je takozvano VIRUSNO STANJE Postupak je sledeci: Ugasite klavijaturu > Ubacite disketu sa OS-om > Upalite klavijaturu > Kada vas pita da li zelite da ucita novi OS, P R I T I S N I T E d u g m e "FADE IN/OUT". !!! Ovo je jedina razlika u odnosu na prethodnu proceduru >Sada se formatira (brise) kompletana SSD memorija i ucitava OS. > Kada je to gotovo pritisnite bilo koje dugme na klavijaturi i izvadite disketu iz klavijature > Sada uradite postupak pod brojem 2 tj ucitavanje Musical resource > Pritisnite dugme DISK > Utilities 1 page, izaberite opciju "Restore data" > Izaberite sa ENTER da je izvor flopy disk > Potvrdite opet sa ENTER > Kada trazi da ubacite disk1, ubacite disketu broj 1 i pritisnite ENTER > Sacekajte da se operacija zavrsi > Ovo sve ponovite i za diskete 2, 3, 4 i 5 > Kada se sve zavrsi ugasite klavijaturu > Ponovo upalite klavijaturu. NAPOMENA! Ovim postupkom svi user podaci (ono sto smo mi ucitali ili napravili), style, performance i program BICE POBRISANI. I na kraju sedma disketa, koja je prazna, sluzi da u nju ucitate set koji imate, i da ga imate u rezervi, kao Backup, ako se kojim slucajem nesto desi od gore pomenutog. Postupak je sledeci Pritisnite dugme DISK > Opcija SAVE > Opcija ALL ( to znaci da ce da sacuva ceo set) > Ubacite disketu > Pritisnite F1 da izaberete flopy > Dobicete opciju NEW_NAME.SET, u tom trenutku mozete da date ime setu > Pritisnite F2, Save > Potvrdite sa ENTER evo da imas kako se vraca na "fabricko stanje" neko je postavio pre neki dan bas lepo,tacno i detaljno,mada nisam siguran koliko ce to uticati na fles karticu
Sledeći član vam se zahvalio medino za ovaj koristan post: | Todorgm (05.01.2012) |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 11.05.2008
Mjesto: Ovde
Downloads: 290
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: PA 800
Interesi: Zenske
![]() |
![]()
Pre svega oprostite, ako sam na pogresnoj strani, tj. temi!?
I ja imam PA 800 i interesuje me vase iskustvo sa Fles Memorijskim stikovima, znaci da li ima razlike u kvalitetu, ucitavanju, velicini... itd HVALA |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pravi prijatelj foruma
|
![]()
"davidr" a da se i ti prihvatis fasadi dok nisi uradio od tog korga avion .Greska moze biti izgleda samo do OS ili do fles karte.Postoji jedan mali korgov program koji ima u sebi i OS i to se kopira na disketu i ubaci u sint:
Postupak je isti kao kad se ubacuje sistem restore znaci ides na fade in out ali u ovom slucaju se startuje program sa diskete koji je pisan za fles kartu i sa njim mozes da formatiras ili zakljucas ili odkljucas kartu .Ako ti ne pomogne to najbolje menjaj profesiju .hahahahaha |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
flesch, kartica, korg, problem |
|
|