|
|
IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 23.06.2006
Mjesto: usa(privremeno)
Godina: 57
Downloads: 138
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: sve sto ima dirke...
Interesi: muzika,muzika,muzika ...
![]() |
![]()
Cao!
Evo dodjoh sa svirke i moram da ovo podelim sa vama. Naime,evo sta me muci: kao prvo ne spadam u vrstu sviraca koja pusta fajlove. Znaci ja sviram ..... ali ..... veceras je kolega pevac poneo laptop u nameri da mi pusti neke midi falove pa da ja to kasnije naucim svirati i sta smo uradili,povezali smo moj em 2000 sa laptopom preko midi kabla sa izlazima za midi i usb.tako sto smo u klavijaturu stavili midi in a u laptop usb prikljucak i sve je radilo ,znaci culi su se midi fajlovi ali za vreme reprodukcije pojedini fajlovi su zastajkivali tj. "trokirali" narodski receno. Naravno cela sala je negodovala i mi smo nastavili svirku uzivo. Pitanje glasi,da li neko zna zasto se to desava ? Inace fajlovi rade na laptopu normalno i jedini razlog za povezivanje sa kljavom je zbog slabe zvucne karte na laptopu. Eto i izvinite ako tema nije na pravom mestu,ali stvarno ne znam gde da je stavim. Pozdrav WUK013 !!!!!
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
POZZZZ,,,,DRUŽE NIJE MI JASNO ZAŠTO SI UOPŠTE NOSIO TAJ LAPTOP KAD IMAŠ EM2000 ZAŠTO NISI U NJEGA UBACIO FAJLOVE...
2.provjeri midi kabl dali je ok |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
|
![]()
Izvinjavam se čoveku koji je postavio ovu temu jer iskreno rečeno na njegovo pitanje ne znam odgovor ali me interesuje ono što mu je Elvir sugerisao.
Kada je već reč o midi kablu kako je najlakše proveriti da li je on OK? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
|
![]()
Problem je u nekim fajlovima koji nisu uradjeni kako treba, tj. uradjeni su kako treba ali mozda cu se pogresno izrazit u nekom drugom formatu.. Recimo na korgovom sintu ce radit normalno a na yamahi nece jer se instrumenti pomijesaju..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 07.03.2007
Downloads: 181
Uploads: 5
Rekao HVALA: 3
![]() |
![]()
Ne meni nije jasno zasto ti treba laptop, ja mislim da je probleme do midi fajlova !! Kao sto je vec receno neki fajlovi nisu uradjeni kako treba tako da se nekad sve pomjesa i dodje do zbrke.
Ja licno sviram yamahu vec dugo godina, ne koristim bas toliko midi fajlove, ali sto sam do sada koristio nisam nikad imao problema, ima i ostalih klavijatura sto rade perfektno a ne samo KORG. Ja mislim da ti je to do midi fajla... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
|
![]()
Sigurno pjevacu treba lap top zbog upadanja u pjesmu, jer cinimi se da moze bit zafrkano kod nekih fajlova upast u pjesmu..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 23.06.2006
Mjesto: usa(privremeno)
Godina: 57
Downloads: 138
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Instrumenti: sve sto ima dirke...
Interesi: muzika,muzika,muzika ...
![]() |
![]()
Hej ljudi, pa nemojte mi otkrivati rupu u saksiji!
Znam ja da mogu fajlovi u em 2000 ali poenta price je da ja skoro svaki vikend radim sa nekim drugim. I , eto ,ovaj kolega je imao svoje falove koje je pustao preko karafun programa da bi citao tekstove. Da li ovo menja sliku, uostalom ,vidim da ce ovo ici u prepucavanje oko toga ko je bolji Roland,Korg,yamaha sto uopste nije bio moj cilj nego jednostavno hocu da znam sta se desava u toj oblasti, zasto to ne moze tako da radi. U svakom slucaju , hvala na trudu ,mada odgovora jos nema. Pozdrav wuk013!!!!
![]() |
#9 |
Vredan član društva
|
![]()
Napiso sam ti odgovor, znaci svaki fajl kad pustis na lap top i kad povezes sa sintom on tada vuce sve boje sa sinta.. E sada svaki sint mislim ima drugacije rasporedjene instrumente i zna se dogodit da kad pustis fajl da instrumenti budu pomijesani i onda to zvuci tako kako je tebi zvucalo, znaci ne radi kako treba.. I to ti je do nekih fajlova..Jer postoji midi karta instrumenata ili kako se vec zove za yamahu, za korga, rolanda... Nadam se da si shavatio..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Godfather
|
![]()
Ja sumnjam u ispravnost kabla.
Pogotovo shto kazesh da je u pitanju USB midi kabal. Bash sam LOSHA iskustva imao sa njima.
![]() |
Favoriti |
Oznake |
fajlova, pustanje |
|
|