Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Solo (Workstation) > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 30.01.2008, 16:33   #1
gile_87
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard Korg TR Hard disk?

Pozdrav svima! Imam Korg TR, ali i jedan problem - ucitavam boje skoro 6 min, pa ukoliko na trenutak nestane struja dok sviramo ...
Hteo bih da ugradim bilo kakav hard disk na kome bi snimio 30-ak MB semplova kako ne bih morao da cekam ucitavanje, vec odmah da sviram! Jer postoji mogucnost da se to uradi? Hvala unapred.
  Reply With Quote
Star 30.01.2008, 16:38   #2
kuki
Kao kod kuće

kuki's Avatar

Registrovan/a dana: 23.11.2005
Mjesto: Zrenjanin
Godina: 37
Downloads: 1668
Uploads: 26
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 18 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha 9000pro, Korg TR76
Interesi: Ribe na dve noge
kuki befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
kuki pošalji poruku preko MSN messengera kuki pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard

Kao sto sam vec rekao ucitavanje je neizbezno kod svakog tritona,tu ti hard nista ne pomaze.Tako mora da bude,najbolje ti nabavi jedan UPS kabal koji jos drzi struju nekoliko minuta nakon nestanka struje.To ti je najbolje resenje sto se tice struje.
Star 30.01.2008, 17:15   #3
Alix
Stvarno kod kuće

Alix's Avatar

Registrovan/a dana: 14.02.2006
Mjesto: Ispod Kestena
Downloads: 363
Uploads: 2
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 19 puta u 17 Postova
Instrumenti: Žene
Interesi: Kompjuteri,RC sistemi,Videonadzor
Alix ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Alix pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Gile...Prije ovog posta što si ga postavio,trebo si da pogledaš na forumu prijašnje teme...kao prvo Semoplovi se ne učitavaju na disk ili na karticu već u RAM...Iz RAM-a klaviatura upotrebljava boje...Drugo,kad ugasiš klaviaturu,RAM se isprazni i moraš ponovo učitavati pa nije važan koji bilo medij...treće NEMOGUĆE je imati sempler a da mu ne moraš učitavati semplove,jedino je to moguće kod SSD-ja (Solid State Disk)...treće Apsolutno ne možeš ugraditi disk u TR,jedina je mogućnost kupovina EXB-SCSI pa tek onda neka skupa prerada da bi ga priklopio,a i pitanje je koliko prostora ima TR u sebi pošto je Manju od Classica,a drugo nemaš potrebnog napona da bi ga mogo priklopiti pošto radi kao LE na vanjski adapter...ja u Classicu imam HDD ali samo zato da ne moram nositi vanjski SCSI medij za učitavanje,imam i unutrašnji Power Supply tako da sam preradio i napon za napajanje HDD-a...Inače Učitavanje sa kartice je skoro ista stvar...Eto toliko za informacije...Pozrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu...
Alix je offline   Reply With Quote
Star 30.01.2008, 17:28   #4
gile_87
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

Razmisljao sam o UPS-u i sigurno cu to i uraditi ako HDD ne moze. Da ne bi bio dosadan samo da pitam jos nesto... Moze li onaj USB na TR-u da sluzi za komunikaciju HDD-a i ploce TR-a, odnosno da HDD sluzi kao externa ROM memorija? Pozdrav i HVALA!!!
  Reply With Quote
Star 30.01.2008, 17:30   #5
gile_87
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

Shvatio sam... jedino UPS! HVALA JOS JEDNOM!
  Reply With Quote
Star 31.01.2008, 01:01   #6
jager
Odomaćeni član

jager's Avatar

Registrovan/a dana: 17.06.2007
Mjesto: Subotica, Srbija
Godina: 56
Downloads: 69
Uploads: 12
Rekao HVALA: 4
Zahvaljeno 2 puta u 1 Postu
Instrumenti: Korg Triton Extreme
jager befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
jager pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Pa pazi .. UPS mozda i nije tako suluda ideja ... Mada, on moze da ti pomogne jedino ukoliko na kratko nestane struje u toku svirke ... pa da ne moras da ucitavas semplove ponovo.
Sa druge strane, UPS bi stitio i samu klavijaturu od prenapona/pada napona...
Mozda i ja stavim jedan na svoju klavijaturu
Inace, ucitavanje semplova i meni ide na zivce, ali to je tako kako je. Moras je pomiriti sa cinjenicom da je to tako i gotovo Alix ti je to vec lepo objasnio zasto je to tako, ne samo kod TR-a, vec i kod svih Tritona....
Star 31.01.2008, 01:09   #7
amko_NP
Drugar foruma

amko_NP's Avatar

Registrovan/a dana: 04.04.2006
Mjesto: Novi Pazar
Downloads: 822
Uploads: 2
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Korg PA800, Triton Studio + MOSS
amko_NP befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
amko_NP pošalji poruku preko ICQ messengera amko_NP pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Gde se moze nabavit taj UPS-Kabal i koliko kosta? I ja bi hteo ugradit to kod sebe u TR'a. Trazio sam po Netu ali sam i nalazio neke APS, USV... -Adaptere pa sad neznam tacno koji je to Kabal.....Poz Amel
Star 31.01.2008, 01:14   #8
jager
Odomaćeni član

jager's Avatar

Registrovan/a dana: 17.06.2007
Mjesto: Subotica, Srbija
Godina: 56
Downloads: 69
Uploads: 12
Rekao HVALA: 4
Zahvaljeno 2 puta u 1 Postu
Instrumenti: Korg Triton Extreme
jager befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
jager pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Ajoj .. amko, nije to kabel
To ti je sprava koja u sebi ima baterije, i onda se napaja na 220V. Ima i svoj izlaz takodje 220V u koji ukljucujes klavijaturu. Ako nestane struje, baterije drze napon jos neko vreme. U isto vreme ti stiti klavijaturu od promena u naponu. Idealno za kafanice gde gazda na jedan konektor prikaci termo pec, kafe aparat i bojler, a za muziku ostaje jos samo jedan konektor iz istog produzivaca
Inace je pre svega UPS izmisljen za racunare... no, moze da posluzi sasvim dobro i za klavijaturu ili bilo koji drugi potrosac relativno male snage.
Star 31.01.2008, 15:44   #9
gile_87
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

Izvinite sto nisam ranije odgovorio. UPS se moze naci po ceni od 3500din pa do ... Prosecni se krecu oko 8000din - koji ja planiram da uzmem, a komp na njima radi 15 min nakon nestanka struje, sto znaci da klavijatura sigurno mora isto vreme da izdrzi ako ne i vise. Ima ga kod mene u kompjuterskoj radnji - gde radim. Razmisljao sam i ranije o tome, ali sam mislio da problem resim direktnim prosirenjem memorije - sto se ispostavilo da ne moze. Da ne bi mnogo davio, postavicu samo jedno pod pitanje :
Da li je neko razmisljao o tome moze li se ugraditi USB(za Flash-ku) kao sto ima Clasic ili Extreme, jer naravno one brze rade? Izvinite ako sam dosadan ovakvim pitanjima ... Pozdrav za SVE!
  Reply With Quote
Star 31.01.2008, 15:56   #10
kuki
Kao kod kuće

kuki's Avatar

Registrovan/a dana: 23.11.2005
Mjesto: Zrenjanin
Downloads: 1668
Uploads: 26
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 18 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha 9000pro, Korg TR76
Interesi: Ribe na dve noge
kuki befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
kuki pošalji poruku preko MSN messengera kuki pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard

Ne,mislim da ne moze,mislim da ni jedan triton to nema.
Osim mozda extreme.

Favoriti

Oznake
disk, hard, korg

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 21:26

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije