|
|
Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5210
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Evo kolege posto sam se sinoc raspitivao za ev elx 115 i dobio savet da ih zaobidjem, ja sam malo trazio po thomman-u sta imaju jos na raspolaganju od kutija a da meni odgovara sto se tice cene i performansi. Uglavnom treba mi da ih moze poterati mikseta dynacord pm 1000, da su 15ice, pasivne i da ne prelaze cenu do nekih 800e za par. Za neke svirke tipa do 100 ljudi u vr'glave... I voleo bih da kupim nove. e sad, pronasao sam neke zanimljive stvarcice pa bi molio ko god ima iskustva i moze ds mi pomogne da mi napis koji koristan savet .sta je meni zapalo za oko:
HK Audio Premium PR:O 15 HK Audio Premium PR:O 15X FBT J 15 Yamaha CBR 15 Ili bi mozda jos mogao nategnuti koji € za JBL PRX 415 M Evo kolege ovo su neka moja razmisljanja a vi me sad posavetujte sta bi tu bilo najbolje resenje... vidim da neke imaju i po 500w rms ja ne znam ni da li bi to ovaj jadni dynacord mogao i da potera... uglavnom, otvoren sam za svaku sugestiju, i naravno i za nesto sto je izvan ovih modela koje sam napisao a u ovom cenovnom rangu. Hvala unapred svima. Promijenjeno od yamahapassion (01.10.2017 u 08:28 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() |
![]()
P.s: ovaj fbt i yamaha mi se svidjaju zbog tezine, ali ne bi zbog toga zrtvovao sound nije problem i ako je preko 20kg.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 16.12.2009
Mjesto: Nis
Downloads: 1499
Uploads: 2
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 26 puta u 26 Postova
Instrumenti: Roland VA76/Roland Fantom S
![]() |
![]()
Mislim da bi trebalo da obratis paznju na Yamahu C115V. Slusao sam ih, jako lepo rade, i uklapaju ti se u budzet, 400 je komad. Jeste malo teza kutija, ali radi odlicno. Cena je skoro ista kao za cbr 15, s tim sto ima 2" visokotonac i bolje izlazi vokal, za razliku od cbr (1.4"), drvena je kutija, samim tim ima topliji i lepsi ton. Za te pare vise nego pristojna kutija.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
C115V imam i dobre su. Vrlo zahvalna kutija koja za te novce puno daje. Josh jednom ponavljam, rabljene se mogu pronaci za dobru cijenu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 16.12.2009
Mjesto: Nis
Downloads: 1499
Uploads: 2
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 26 puta u 26 Postova
Instrumenti: Roland VA76/Roland Fantom S
![]() |
![]()
Alene, jel znas mozda koji su drajveri u hornama? Negde sam procitao da su eminence psd 2002 ali nisam siguran.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ne znam, nisam imao potrebe rastavljati ih ali znam da su 2", daleko nose i dobro reproduciraju srednje tonove.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
![]() |
![]()
Onda cu da vijam te kutije. Jel verujem da znate bolje nego ja, u tom polju ja sam laik. Nije meni problem ni tezina ni gabariti. Jos sam relativno mlad, a posto vozim karavana moze sve to da stane
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 18.05.2011
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
![]() |
![]() Citat:
Pozdrav. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
![]() |
![]()
Ivane, priznajem da sam odustao na prvu samo iz razloga sto nemam nekog velikog znanja u toj oblasti. Ja da ti budem iskren na sopstveni sluh ne bi se usudio kupiti nesto, nego se oslanjam na savete kolega koji imaju malo vise iskustva i poznavanja materije od mene. Sto se mene tice, ja sam zadovoljan i sa sadasnje dve kutije marke e-smart za koje niko nikada nije cuo, dve aktivne 15ice sa po 300w snage do sada su mi zavrsavale posao, i za pare koje sam dao za njih su vise nego dobre. Ali znam da nije to to i zato sam se odlucio na ovu kupovinu. Ne moze se porediti ton mojih sadasnjih kutija i neke renomirane marke. Primera radi pre par vikenda sam uzeo kutije od kolege ev zx4 i ja kao laik sam cuo razliku u soundu. Zbog tih nekih stvari se resavam da uzmem sada bolje kutije i da se smirim neko vreme. A svakako bi isao da ih isprobam i ds cujem bar u radnji kako zvuce.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 16.10.2016
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
![]() |
![]()
Posto vidim da imas Dynacord a i bitni su ti srednji tonovi najbolje da nadjes ocuvane CP15.3 i nema da brines ozvucices i vise nego sto si naveo da ti treba a i cena je i manja od budzeta a kvalitetnija je kutija od svake koju si naveo.pozdravi srecno!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|