|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
jao ljudi,sinoc sam sviro svadbu na pa80.....imao sam 4 kw snage...4 bas bina i 6 satelita.....ma to nije moguce kako mi je klavijatura zvucila.....pogotovo bas....ali nije mi jasno sto nemoze onako zvucati na obicnom ozvucenju bez bas binova(jer inace sviram bez njih)...moze li se to ikako rjesit sa EQ na korgu.........
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Taj zvuk koji si juce cuo jedino moze da se dobije sa bas binovima. To je onaj sistem kao kucni bioskop (5.1 ili 7.1) gde bas ide iskljucivo na binove, a visoki na satelite. I tesko ces (maltene nikako) dobiti takav zvuk ako nemas taj sistem. Pa ne bi oni to pravili i smisljali da moze bez njega
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
E bez bas binova to neće kopat. Ne pomaže tu nikakav EQ. Možeš na mixeru također šerafit do besvjesti nečeš dobit takav "druck" i mastan sound kao uz pomoć bas binova.
Drago mi je da si uvidio mogučnosti starog dobrog Pa80. Sad vam je malo jasnije zašto se ne želim još prebaciti na Pa-800, iako je kvalitetniji i močniji aranžer. Osim novog programiranja Pa-800 (jer SET-ovi s Pa80 neče tako na Pa-800 zvučat bez dorade), Pa80 je kao aranžer nešto kao i Dynachord među power mixerima. Uključi i ožeži, bitno je da ima 2 bas bina i solidne satelite. I više ti ništa i nitko ne treba. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 14.05.2007
Downloads: 408
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Moze li mi ko objasniti kako se ovo poveze, ti bass binovi i sateliti sa PA, ima li kakava shema ili da je nacrtano, gdje sta ide treba li sta jos podesavati na klavijaturi?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Šerif
![]() |
![]() ![]() LatOpt, a koliko ti imaš godina ? Koliko dugo i na što sviraš ? Da li znaš što je bas bin zvučnik, a što je satelit zvučnik ? Da li znaš od kojih se konponenti sastoji jedan prosječan razglas ? Nevjerojatno, s kakvim se likovima srečemo u posljednjo vrijeme. Pa ovo su OSNOVE tezgarenja ![]() Promijenjeno od kreso (26.11.2007 u 14:46 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Vredan član društva
|
![]() Citat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 14.05.2007
Downloads: 408
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Koliko ja imam godina nema veze sa mojim pitanjem, na koje jos nisam dobio odgovor. Pitanje je veoma jasno, a i odgovor je vjerujem veoma jednostavan, samo naravno treba odgovoriti. E tu vec ide malo teze. Zato cu da reformulisem pitanje koje sada glasi ovako,
sta mi sve treba da napravim gore navedenu kombinaciju i kako te komponente da povezem da bi dobio taj toliko zeljeni zvuk? @kresimire za tvoju info sviram dosta dugo, ali se nebavim time profesionalno, vec za svoj cejf i za raju i naravno u familiji kod kuce, aranziram i zajebavam se. Sviram trenutno na PA-50 i DX21. Zadnji mixeta/razglas na koji sam svirao je bio Zeck imao je "normalne zvucnike" znaci bas zajedno sa visokotoncima i nista nije bilo odvojeno. Koristio sam i dva monitor zvucnika, da bi cuo sam sebe. E sad, ako ima ko pametniji po ovome pitanju, volio bi da i mene nauci. Dosada nisam nista naucio. Promijenjeno od LatOpt (28.11.2007 u 12:48 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 13.09.2007
Downloads: 1072
Uploads: 10
Rekao HVALA: 2
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: G1000
Interesi: Sve sto je vezano za tehniku..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Šerif
![]() |
![]()
Ok. Malo si mi prezeleno onako početnički postavio pitanje, a sad ću se potruditi da ti dam odgovor.
Pa aranžer ne povezuješ na zvučne kutije nego na mixer. Sad dali imaš power mikser ili obični mikser ? Ako imaš npr Dynachordov ili Yamahin power mixer (mixer s pojačalom) tada na bas binove kačiš izlaz s mixera na kojeg si prethodno na stero kanale spojio aranžer. S bas binova tada povučeš vezu i na satelite. To je jedan od modela spajanja. Ako imaš uz power mixer još jedno jače pojačalo (minimum 2 X 500 W) tada je poželjno da imaš skretnicu koja če ti odvajati bas sound na bas binove s obično jačeg pojaćala, a s power mixer pojačala je ostali srednjetonski i visoki sound "razbijati" pomoću skretnice na satelite. Tako jedno pojačalo "hrani" zvukom basove, a drugo (slabije) satelite. Pošto imaš trosistemske ZECK-ove kutije, ovaj sound češ teško postići. Sve ovisi o MIXERU i kako češ s njime napraviti. Ali poželjnije je da imaš minimum 4 kutije tj dva bas bina + dva satelita. također 2 pojačala sa skretnicom ili jedno jače pojačalo (preko 2 X 1000 W), tada na ove 4 kutije dobivaš masnoću s Pa aranžera. Bas binovi u pravilu je poželjno da su po snazi jači od satelita. Također možeš sve ganjati i preko jednog pojačala, no masnoča i toplina zvuka se dobiva s jačom snagom opčenito. Eto, toliko najjednostavnije. Promijenjeno od kreso (28.11.2007 u 15:47 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Kljucko koliko je ovo para
![]()
![]() |
Favoriti |
Oznake |