|
|
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Pozdrav svima!
Pre svega pošto sam novi član foruma, da vas sve pozdravim, i nadam se da ćemo dobro saradjivati. Tu smo da jedni drugima pomognemo u svemu, tako da... E sad, imam par pitanja za roland m2000. E ovako, uzeo sam navedenu klavijaturu i zanima me sledeće: 1. Kako da sa flopija ubacim neki set? na primer ritmove i da li recimo pre ubacivanja može da se presliša da se čuje kako zvuci i kako na primer da umesto ritma na klavijaturi kog bih recimo da ostavim da ubacim ritam u mesto njega? i drugo pitanje je kako da na primer kad podesim sve potenciometre bas, bubanj kontru itd kako da sačuvam ta podešavanja da nemoram pri paljenju stalno da podešavam? Imao sam korg is 40 i na njemu sam znao. Ili ako ima uputstvo na srpskom? U napred hvala, Milan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
pozdrav milance,dobrodosao na YU-Midi forum,evo pokusacu da dam neke odgovore,preslusati ritmove pre ucitavanja je moguce jedino na racunaru pomocu Style works programa,u samoj klavijaturi je ne moguce.Mislim da si pogresio sto si menjao is40 za em2000,ipak ako se bavis uzivo svirkom ikao je starija is40 je mnogo prakticnija.E sad ako sviras moderniju muziku ipak je bolja em2000.Vidim ima snimak odlicnog seta za em2000 na YT,ne znam kakve su joj dirke???
Bog je stvorio zemlju a ostalo je MADE IN CHINA Promijenjeno od acakasper (05.12.2013 u 17:39 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]() Citat:
![]() Dirke su joj kao i na G600 (ne G800 i G1000, jer oni imaju teske klavirske dirke), onda VA-3, VA-5, VA-7 i sl ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
u pravu si,ali mislim da je roland nekako [hard sound],vise za moderniju muziku,neminovno je da Roland ima bolji bubanj,ovo govorimo o aranzerima koji ne podrzavaju semplove,ali sve stvar ukusa i navike za usi,a sto se tice boja na korgu su boje realisticnije bas za narodnjake,ali nista bez semplera,bila bi mu dobra varijanta em2000 i Juzi sound sempler.
Sledeći član vam se zahvalio acakasper za ovaj koristan post: | milance89 (05.12.2013) |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Da, bavim se živom svirkom.
Prvo pre nego što sam uzeo rolanda su mi govorili da je komplikovan, ali ja sam osnovno ukapirao za 3 dana pošto sam navikao na brojeve od korga. E sad nisam dobro skontao dakle pojačam mu do kraja bubanj, bas, kontru i td i hoću to da sačuvam da nemoram ponovo da pojačavam pri restartu. E sad problem je u tome što sam nemogu da čačkam jer mora neko da mi čita zbog problema s vidom. Dodato: Vidi ovako: korg sam imao 6 godina, i nemogu reći da mi nije odradjivao posao, jeste s njom sam bio prezadovoljan, i uopšte nije teška za rukovanje. Mislim da je je dna od najlaksih sto se korga tice za rukovanje bar moje misljenje. Promijenjeno od milance89 (05.12.2013 u 19:37 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
|
![]()
zasto ne moze u styl works ? msm ne radim sa njim nista osim nekad ako neki midi song pretvorim u styl, al mora postojati opcija u styleworks MIDI OUT? i onda midi u klavijaturu, iz nje na razglas, a u styleworks pustas ritmove i preslusavas
za ujednacenje drum bas i ostalo lako, sredis sve, i snimis desno pod PREFORMANCE, znaci das naziv neke pesme ritma koji si sredio i to je to. roland je u prednosti mnogo po sitnicama koje zivot znace,, ja npr ucitam neki stil, izaberem drum A11, i izaberem bass neki fingered ili picked,, npr C52 ili C53, i zadrzim ih da se nikad ne menjaju jer su mi legli na ozvucenju i rade dobro, i jacina level isto npr 100 drm i 90bas, i to da se nikad ne menja, i samo ucitavam druge stilove preko te postavke, nema veze sto oni imaju neki drugi bas i drum zapisan u sebi, nece ih povuci, ostaje na sve jednom stilu kako sam ja primenio. to je dobro predobro, dodjes negde neki cudan prostor, sta znam ovo ono, sad pa sad , za 5 minuta nastimas na snagu jedan ritam odnose,, i to je to, kasnije samo menjad stilove a bas i drum i level njihov stoji zauvek, i efekat ako zelis, a u toku svirke mozes menjati bilo koji opet , i on stoji dok ne promenis.
Sledeći član vam se zahvalio branoy za ovaj koristan post: | milance89 (05.12.2013) |
![]() |
#7 | |
Početnik forumacije!
|
![]() Citat:
Cek cek nisam vas baš najbolje razumeo ako može korak po korak. Dakle upalim klavijaturu namestim na primer rumbu isad pojacam mu sve na ona 4 točkića tj. pojačam mu bubanj, kontru i bas, e sad ako može korak po korak kako da to sačuvam. Neko mi je pomenuo da za g1000 ima uputstvo video sam ali nemam postova da bi mogao da skidam a i neznam jel isti princip rada s g1000 i m2000? Svaki odgovor je dobro došao s obzirom da sam još uveknovajlija s rolandom i na ovom forumu. U napred zahvalan svim kolegama! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|