|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Downloads: 3617
Uploads: 9
Rekao HVALA: 152
Zahvalili mu 27 puta u 27 Postova
Instrumenti: Kurzweil K2661 Roland XP10 Yamaha V50
Interesi: Muzika
![]() |
![]()
Pozdrav svima. Pre sam skinuo dobos koji sam trazio od kolege Spasoje 88.Dobos je u Wav formatu,ja sam ga konvertovao u KSF preko Awave Studio i probao da ubacim u klavijaturi,on ga ucita,medjutim,kada hocu da ga nadjem da ga zamenim u nekom DRUM KIT-u umesto fabrickoj dobosa,njega nema. U cemu je problem? Kako ide tacan postupak ucitavanja? Ja se izvinjavam ako je vec pisano o ovome,nisam uspeo nista da nadjem.
Hvala ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
nisi morao da ga konvertujes,mogao si i kao wav da ga ucitas..a verovatno si zaboravio da ga upises,sacuvas kad si ga ucitao u klavijaturu..kad se ucita. idi gore u desnom uglu na padajuci meni,write,sacuvaj sempl pod imenom koje ti odgovara,stavi ga u kategoriju snare i to je to..pozsle ces ga naci u ram bazi, kad pregledas ram za drum kit,bice na kraju,zadnji sempl..pozz
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Milan$ za ovaj koristan post: | nemanja 1982 (18.03.2012) |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Uspeo sam,to je to
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]()
Ne znam o kakvom se dobošu radi, ali postoji parametrika kojom podešavaš zvuk bubnja ili posebnog elementa.... nije nekad dovoljno samo da se učita i snimi.
||
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio nikadvisekorg za ovaj koristan post: | nemanja 1982 (18.03.2012) |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Stelovao sam Transpose na njemu,Tune,ali nista,ne znam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
AJ LAV KORG
![]() |
![]()
Probaj da ga ubaciš u wave direktno bez konvertovanja, jer se prilikom svakog konvertovanja iz jedan u drugi format uvek gubi kvalitet, a bilo bi dobro kad bi ti on poslao i drumkit koji koristi na onom ritmu, ne znam kako se kod tebe čuje, a i treba da znaš da jedan te isti drum kit se ne čuje isto na svakom stilu (ritmu) zavisi i gde hoćeš da ga upotrebiš kako je urađen stil.
||
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio nikadvisekorg za ovaj koristan post: | nemanja 1982 (18.03.2012) |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Ubacio sam ga u Wave sad,isto se cuje kao pre. Da znam,zavisi kako je uradjen stil. OK,hvala puno na odgovorima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
AJ LAV KORG
![]() |
![]()
Probaj i u style edit da u EVENT EDIT nađeš doboš i pojačaš na max (127) tu gde je velocity, pa ćeš videti ako se slabije čuje, ali naravno i efekte moraš u drum kit da podesiš.
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 28.05.2004
Downloads: 1039
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
Pozdrav svima
Da ne otvaram novu temu jer se radi o istom aranzeru, kod mene ovoga puta o ubacivanju sempla jedne farbe. Imam je kao wav, i kao ksf. Ubacio sam prvo ksf, i nije mi jasno zbog cega se cuje nekakav da ga nazovem metalan prizvuk pored te farbe, od prilike iste jacine i pocetna farba je totalno izgubila svoj zvuk. Da napomenem da je u Basic, Oscilator Count podesen na 1. Nakon toga sam ubacio wav i sasvim druga prica, cuje se normalno, osim sto ja ne znam kako "razvuci" jedan ton u oktave/skale. Bojim se da ce mi uzeti mnogo mjesta a nemam ga bas puno u RAM-u |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 08.04.2009
Mjesto: Tuzla
Downloads: 1848
Uploads: 26
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 37 puta u 35 Postova
Instrumenti: Korg Pa1x,2x,Triton Extreme
![]() |
![]()
ides sound,ako si taj dobos izvadio sa drugog drum kit ili si nasao na netu,to je lako,opet cu pojasnit postupak ubacivanja dobosa,ides sound,pa nadjes drum kit bilo koji cak i fabricki inace na C2 po gm standardu odatle pocinje snare i drum i dobos sve,e sada ako si to ubacio,imas na desnoj strani stimanje transpoze kako da ti radi dobos sitno ili krupno,takodjer mozes da mu das eho i sve ostalo,ono cut ti je skracivanje stavi ga na +20, ispred to cut stavi na +40 iznad gore nek bude 0 i 0,ako bude krupan prvo odaberi +1,i to je to nema puno mudrolije,kolege koje dobro pamte mozda bolje objasne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|