|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 23.05.2011
Mjesto: Kraljevo
Downloads: 136
Uploads: 3
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
Instrumenti: KORG PA500,X5D
![]() |
![]()
Pozdrav,kupio bih mali mikser,pa imam par mikseta u opticaju,a ne isplati mi se da idem da probam svaku,u pitanju su
1.Soundcraft 124fx 2.Mackie DBX6 3.Yamaha MG8/2fx 3.Phonic 440d(ovo je predpostavljam kao Behringer al neka je...) Mikseta bi bila kao rezerva,i za manje svirke uz aktivne kutije,posto nisam mnogo zahtevan oko sounda i parametrike,bitno mi je samo da je efekat pristojan,tj. da ne moram da kupujem i vucem sa sobom eksterni efekat,znaci da ovaj u mikseti moze da zavrsi posao.Molim da pisu oni koji su radili sa gore navedenim miksetama(na forumu su vec spominjane,ali nista konkretno),i bez onih "tradicionalnih" saveta "dodaj jos xxx-eura pa uzmi PM..." mali je budzet,a "mala" je i namena miksetice. Ove prve tri su oko 130eur polovne a ova treca je 80-90e. Hvala unapred
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Ja bih se ovde dvoumio između Soundcraft-a i Yamahe... tonski mi je Yamaha malo bolja,meni je više odgovarala, nekako sam manje koristio EQ da dobijem željeni ton, a i kompresor na 2 kanala je od koristi za vokal, dok mi se efekat na Soundcraftu malo više sviđa. Druge dve nisam imao prilike da probam pa neću komentarisati.
Koju god od ove dve da odabereš za te pare i za tu namenu, nećeš pogrešiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 23.05.2011
Mjesto: Kraljevo
Downloads: 136
Uploads: 3
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
Instrumenti: KORG PA500,X5D
![]() |
![]()
Ok,hvala mislim da cu uzeti Yamahu MG8/2fx,malo sam googlao i od prilike da na 124fx nije lexicon-ov efekat nego Soundcraft-ov neki sa 100 presets-a...
Sacekacu malo mozda neko ima da kaze koju rec za ovu Mackie.
![]() |
Favoriti |
|
|