|
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Pozdrav ljudi
![]() imam u petak svirku kao akusticna varijanta klavir i gitara ![]() Da se pohvalim danas sam uzeo svoj prvi synth korgx50 njegovi zvukovi klavira su ocaj ![]() Hvala vam puno unapred i zivi mi bili . |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
|
![]()
Nezz da se na njega i mogu prebacivati boje
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 100 puta u 94 Postova
![]() |
![]()
ako fabricki klavir ne zvuci dobro na toj klavijaturi,sumnjam da ces bogzna ga popravit necim,ja klavire nikad nisam popravljao ni na jednoj klavijaturi jedino efekte dodat reverb i slicno,to bude ok
|
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
Da se fini klaviri slozit na X50,jer ima isti rom kao Tr,treba se samo malo poigrat sa njima!
#5 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
E da mi je da cujem dobar klavir sa TR-a pa da idem da ga pazarim odmah
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 01.05.2011
Downloads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
sumnjam da ćeš dobit bolji zvuk od onog koji je na njemu fabrički..
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 31.03.2006
Downloads: 138
Rekao HVALA: 0
![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.04.2009
Mjesto: Varaždin, HR
Downloads: 6
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G8 + ARX03 BRASS
Interesi: glazba, paragliding
![]() |
![]()
O zvukovima raspravljati je isto kao i o ženama. Ono što je nekome užas, drugome je lijepo.
Reči da JV90 ima bolji klavir naspram M3 je pomalo "hrabra" izjava. Evo s youtube-a kako zvuči M3 klavir: |
![]() |
![]() |
#9 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 31.03.2006
Downloads: 138
Rekao HVALA: 0
![]() |
![]()
naravno... imam i jednog i drugog... na snimci je jedno... a "naživo" drugo.. :-)
Na M3 klaviri tipa M1 su izvrsni, kao i padovi, leadovi.. posebno sa analognoim proširenjem... no i danas, kad trebam klavir koji će na razglasu zvučati dobro na svim oktavama, i koji će se izdvojiti "van" u mixu... prebacujem na JV 90 (kojeg sam usput uzeo kao jeftinu soluciju za midi masterkeybord.... ili možda samo ja imam takav dojam da i najbolji klavir na mom M3 zvuči lošije nego klavir na starijim Yamahama i Rolandima? Promijenjeno od Sejox (08.05.2011 u 22:25 sati) Razlog: Obrisan nepotreban citat. |
![]() |
![]() |
#10 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 06.10.2007
Mjesto: Balkan bre
Downloads: 445
Uploads: 12
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 22 puta u 21 Postova
Instrumenti: PA1X 96mb + usb
![]() |
![]()
Ja sam na jv80 sa pop proširenjem imao bolji klavir nego na bilo kom korgu koji je danas u upotrebi... ne računam klavijature kao što je oasys jer ih nisam ni probao....
imao sam nešto nalok klaviru dok ssam imao exb piano plugin na pa1x... ali nalik.... ako ti je do klavira kupiš lepo klavir sad uopšte nemaju cenu, pratio sam po oglasima.... ali da ne idem off topic, ne očekuj od korga klavir.... korg tr košta koliko i fantom xa, koji ima 512mb za semplove i ne mogu se porediti.... klavir je neuporedivo bolji... kao i bilo koji drugi sempl. @ mojkarma pa možeš ti da potrošiš komplet ram memoriju samo na sempl klavira, da ga podesiš po layer-ima npr. na 7 nivoa i da naravno izlazi lepo... ali to imaš na svakom rolandu koji je novijeg datuma i bez mnogo prčkanja, o tome se radi, ovaj lik je prilagodio svoju klavijaturu za ovaj nastup a mi smo svaštari, moraš napraviti mesta za sve po malo.... ![]()
![]() Promijenjeno od x3meSRB (08.05.2011 u 23:39 sati) |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|