|
|
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
S obzirom da ne poznajem klavijaturu, molio bih članove za informaciju o editiranju soundova i pohranu istih na G-70. Neke klavijature (da ne reklamiram) imaju softwarski editor na kojem se može više soundova editirati u jedan i zatim pohraniti da klavijatura čita kao jedan semple. Da li je to slučaj i na G-70? Dakle, npr. Piano (vol. 120) +strings (vol.100) + Choir (vol.80) i da imam u useru samo jedan sound?
Hvala unaprijed. |
![]() |
![]() |
#2 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Ja ne znam o kojoj klavijaturi je rec koja od tri zvuka pravi jedan sempl,i ne bi bila reklama ako napisete tacan model?
Sto se g70 tice,ona kao i mnogi drugi modeli ima tri UPPER-a (govorim o "desnoj ruci") od kojih svaki vuce po jedan zvuk,moze se kombinovati da radi jedna,dva ili sva tri...to se npr kod korga zove "performans" a kod G70 je USER PRG. Znaci stavite tri zvuka,podesite jacinu,efekat i ostale potrebne parametre i memorisete kao jedan...ponavljam,moguce je to raditi sa jednim UPPER-on,dva ili sva tri. Sto se sofwera tice nije mi poznat ni jedan prg pomocu kojeg se moze editovati sam zvuk na G70,sav editing se vrsi na samoj klavijaturi i po meni je to najbolja opcija. |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
Tyros 2, npr. Preko softwarea možeš iskombinirati do 8 soundova(internih+samplovi ili samo interni...), odrediti svakom parametar-jačina, parametrika, dinamika, oktave... Možeš npr. mixati 3 mandoline, svaka u drugoj oktavi i dobiješ nekakve emulirane tambure. Kad se soundovi izmiksaju, oni se pohranjuju ali kao jedan sempl. Da li to ima G-70 ili nešto slično?
|
![]() |
![]() |
#4 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Nema,vec sam vam objasnio sta g70 ima...a druga stvar,on nema semler tako da nema govora o semplovima,samo interni zvukovi dolaze u obzir
|
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
@Alen P: Preko kog yamahinog softvera se mogu kombinovati soundovi na PC i da li mogu semplovi da se kombinuju?
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nishki
|
![]()
Ovo nije tema o Yamahi i software-u za nju.Pridrzavajte se teme.
Nastavljamo dalje! Postovano sa mobilnog uređaja |
![]() |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
|
![]()
Hvala na odgovorima, puno ste pomogli jer bila je opcija nekih zamjena...pa me interesiralo kakav mu je sound editor. Šteta što nema jer u klavijatura u svom nazivu ima 'workstation'-što se vjerojatno više odnosi na ritam sekciju.
Ipak, tnks! |
![]() |
![]() |
#8 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 04.12.2008
Downloads: 189
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
mjenjati tyros 2 za g70 je po meni dobar deal,jer je po svemu bolji,osim nije sempler,roland je odavna sinonim za bubanj,a i što se tiće ostalih tvorničkih zvukova,ima sve vrhunski,zato se stručnjaci u rolandu ogradjuju,da nije potreban sempler za ubacivanje gluposti,kad su oni dali vrhunske semplove već u sami stroj.Gledajući kučište samih synteva tyros je samo jedna mala igračka naspram g70,
|
![]() |
![]() |
#9 |
Odomaćeni član
|
![]()
Post ti je kao prvo ček bez pokrića, kao drugo, nisam pitao za savjet već za mogućnosti editiranja sounda, i kao treće naravno da kod mene ima potrebe za sempler jer bi mi to bila jedina klavijatura.
|
![]() |
![]() |
#10 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 11.01.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1359
Uploads: 2
Rekao HVALA: 16
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Roland G70 i Korg PA2Xpro
![]() |
![]()
Potrazite original Demos od G70 pa ce vam biti jasno za sound cjelokupan, po mom misljenju za ritam nema potrebe sampler jedino boje za nasu muziku su malo skucene mada i njegove rom-farbe dobro izlaze kad se malo dotjeraju.
Kao sto kolega Vule rece, UPPER 1 2 i 3 se mogu mijesat i mixat a citao sam negdje ovde da se mogu i terce sredit ali nemogu se sjetit kako. |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|