|
|
Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
![]() |
![]()
Ugradnja HD u Korg Triton Pro (88 dirki)
Jednom kolegi sam ugradio SCSI u gore navedenu klavijaturu (to je i preduslov za ugradnju HD-a.) Dali neko moze da mi opise koji vandler je potreban (adapter kablova) i Koji tip HD pase u ovu klavijaturu. Citao sam na net-u da je potreban ID h.disk. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
U nekom manualu za instalaciju sam video da SCSI board za triton dolazi u paketu sa adapterom, ako je tako u tvom slučaju onda će ti trebati samo standardni 25-pin flat IDE kabl. Ako nemaš adapter onda će ti trebati SCSI to IDE kabl sa adapterom kao ovaj na slici, i naravno 4-piski kabl za napajanje. Možeš uzeti bilo koji stariji IDE HD manjeg kapaciteta (mislim da triton čita max 4GB).
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio danijel011 za ovaj koristan post: | gega (09.09.2010) |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
![]() |
![]()
Danijele hvala velika na informacijama
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Nema na čemu
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio danijel011 za ovaj koristan post: | sukizg (23.11.2010) |
![]() |
#5 |
Drugar foruma
|
![]()
dali je nekom poznato dali se ista stvar moze uraditi i na triton znaci triton koji nije pro i on je sa 61 tipku
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 07.04.2005
Downloads: 1323
Uploads: 7
Rekao HVALA: 6
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: korg
![]() |
![]()
Da može se ugraditi i u classica 61-key ,samo moraš disk staviti iznad flopy-a ako imas moss proširenje.Ako nemas mossa možeš ga staviti umjesto moss-a na njegovo mjesto.Ako te još šta interesuje pitaj na PP!Pozz
Promijenjeno od eko_77 (15.09.2010 u 18:59 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Hard disk se ne montira iznad flopija već iza. Takođe nema veze da li imaš MOSS ili ne jer svako EXB proširenje ima svoje mesto. Položaj HD-a zavisi od vrste SCSI board-a koju nabavite, neke dolaze sa instaliranim 2,5'' diskom na sebi a neke bez. Ako je slučaj da ubacuješ standardni 3,5'' (od kompa) moraš mu napraviti neko ležište da bi mogao da stoji fiksiran i da se ne pomera.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 07.04.2005
Downloads: 1323
Uploads: 7
Rekao HVALA: 6
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: korg
![]() |
![]()
Tako je danijel iza flopija! Davno sam ga montiro pa sam zaboravio!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|