|
|
Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 05.05.2009
Downloads: 269
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Roland G800
![]() |
![]()
Imam Korg Pa50 i nekako mi je za oko pao Roland G1000, sta mislite jel vredi da prodam pa50 i uzmem G1000? Koja je razlika izmedju te dve klavijature? Koliko sam citao, g1000 ima bolju ritam masinu ali losije boje, meni se bas svidja zvuk na g1000 (na klipovima gde sviraju Zeljko Vasic i Aca Lukas dok su ga imali), svidjaju mi se pesme odsvirane u stringsima i slicnim bojama, a posto ne sviram profesionalno(za sada), vec zato sto volim, nisu veliki problem boje...
|
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Ako planiras da uzmes jos jednu solo klavijaturu, i ako ti ne smeta malo mesta za ritmove onda menjaj. Mislim da je ipak korg PA50 kompletniji od g1000, bez obzira sto g1000 ima dobru ritam masinu. Na pa50 mozes da si sredis set, i da izguras celu svirku sto se tice ritmova i boja, i namenskih ritmova, ima doovoljno memorije da pokrije sve, a na g800 mozes da nakrpis maximalno 8 ritmova X 4 vraijacije , znaci negde oko 32 razlicita ritma (ako se ne varam). Mislim da ti to rolandovci mogu bolje objasniti, posto sam se retko sretao sa rolandovim klavijaturama. Prednosti g1000 su : vise oktava, kvalitetnija dirka, bolja ritam sekcija, a nije on toliko siromasan ni sto se tice boja, samo sto ga pa50 sije po mogucnoscu mesanja vise boja i novijem tone generatoru. Ima tu jos poredjenja, evo ja sam ti nabrojao ono cega sam mogao da se setim.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 24.06.2010
Mjesto: Srbija
Downloads: 32
Uploads: 0
Rekao HVALA: 8
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Nikako,to ti je takoreci sa konja na magarca.Iako mi se vise dopada rolandov zvuk i bez obzira na to sto je g1000 kvalitetniji kazem ni u ludilu!
Ti sve te stringse i ritmove mozes da imas na PA50 i jos mnogo toga vise, sve zavisi kako nastelujes klavijaturu da zvuci,koji drum set izaberes itd.. Ne zaboravi da klavijaturu svira covek sto znaci da ti kupovina i prelazak na g1000 nece napraviti cudo od tvoje svirke i tehnike pa ces svirati kao Aca Lukas i sta ti ja znam. Zagrej stolicu i vezbaj a sint daj nekome da ti sredi ako ti nisi bas spretan u tome. Pozdrav! |
![]() |
![]() |
#4 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
@yamahapassion
Da ne bi bilo zabune i da covjek ne dobije pogresnu informaciju,moracu te malo ispraviti. U Roland G1000 moze da stane 16 User ritmova koji su uvijek u njemu, plus jos 111 ritmova koji su na Zip disketi i koji se vrlo brzo pozivaju, s obzirom da im se ranije odrede mjesta na koja ce se postavljati. Pored toga u G1000 se moze ugraditi i HD pa da se pozivaju ritmovi sa njega. O Korgu PA50 ima toliko napisanog na forumu da se moze sastaviti roman. Takodje i o G1000 ima dosta pisanog materijala. Potrebno je samo da postavljac teme malo pretrazi i procita ono sto je vec napisano,pa neka donese svoju licnu konacnu odluku,jer ovdje nece dobiti odgovor sigurno. Da sada ne bi bilo da jedni kazu ovako a drugi onako,uglavnom subjektivno,i na kraju se ne dobije nikakav konacan rezultat,ovo cemo zakljucati,jer nema nekog smisla. LOCK |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|