|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
|
![]()
Za sve koji mogu pomoci,
evo ovako : kada pratimo neke pjev. na koncertu pa ono oni hoće malo da ko zapjevaju sa publikom a od nas žele da se smanjimo . U ovom slučaju ja bih želio da ostavim bas pedalu bubnja da udara na prvu odnosno da se kasnije uključim sa čitavim ritmom.ukratko toliko ako neko zna bobro mi bilo. Hvala unaprijed, Jazz
![]() |
#2 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Kako sam ti napisao u odgovoru, mislim da je ovo najbliže riješenju :
Preko globala (strana 4) odvoji bubanj od preostalog aranžmana i solo boja preko volumen pedale. Izlaze iz Pa pukneš na min 2 kanala miksera. Bubanj odvojiš bez volumen pedale na mixer, a preostali dio aranžmana i solo boja na volumen pedalu. Kad smanjiš volumen ostaje ti samo bubanj, da lupa istom jačinom bez ostatka aranžmana. Jedina mana ti je da ti bubanj svira komplet svoju ritam dionicu, a ne samo "na prvu" kako ti želiš. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Ma daj ljudi,zasto komplikujete??
Najprostiji nacin ti je: dakle,pre svega odes u style play menu,page 20 i namestis recimo V1 Dr.Map na 2,vec ces primetiti da je ostala samo bas pedala i kad dodje vreme za publiku,iskljucis sve osim bubnja preko opcije "memory",to je dugme ispod style play dugmeta. Mozes me kontaktirati preko msn-a da ti objasnim malo bolje - arajko81@yahoo.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Ma bravo ! Odlično, nije loše.
Ali, zaboravio si da to zahtjeva preinaku na svakom ritmu :roll: Znaći najmanje 2-3 sata posla. Ovako, napraviš prije svirke preinaku na globalu, usnimiš poziciju za tu većer i kupiš volumen pedalu od kojih 20-tak €. Kad tako spojiš "hardwar" na konju si za 5 minuta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Drugar foruma
|
![]()
Kreso, tvoja verzija nje loša ali nije to to ... nekako mi je bliža ova koju mi Arajko preporucuje jer i nema potrebe da to memorisem nego mogu koristiti u toku svirke a totalno isključenje pratećih tarabuka mogu postići koristeći pad gugmiće.Odnosno kombinacijom ova dva postupka dobijem sviranje bubanj bas pedale.Hvala Vam još jednom svima također i Adrijanu Pa80,Yu midi-ju koji su mi isto dali par savjeta i jos jednom dokazali vjedrodostojnost odnosno postojanje ovog muzičarskog sajta. Veliki pozdrav Jazz
![]() |
Favoriti |
Oznake |
jazz, pa80 |
|
|