|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
|
![]()
Evo trebalo mi je cetri pet dana da malo analiziram ovaj aranzer koji sam
uzeo umjesto PA-50. Odmah da kazem na startu da je ispunio moja ocekivanja, prvenstveno kad je u pitanju taj tzv SOUND koji je kod ove klavijature odlican pogotovo u odnosu na korgove aranzere a pogotovo u odnosu na PA-50. Prednosti u odnosu na PA-50: - lijepsi i moderniji dizajn - kvalitetnija izrada tastera i tipki klavijature - kvalitetniji displej - usb port i host to computer usb - koristi memori stik sa kojeg vuce sve u momentu + smartmedia card - bolji sound i kvalitetnija sinteza boja - bolji interni zvucnici - jednostavnije pravljenje ritmova i boja - neogranicen broj registracija (performansi) - multipadovi Nedostaci ( po mom misljenju) - potenciometar za razdvajanje lijeve od desne strane (slider) - nemogucnost koristenja drum kitova iz neke druge serije psr(osim standardnih) - puno manje materijala u odnosu na korga Eto to je otprilike sto sam uspio u ovom trenutku da se sjetim! Jedino kod korga tj PA-50 je bolje sto ima mogucnosti importovanja svega i svacega (drum kitova, programa, performansi itd.) Ovo sam napisao da bi istakako svoje misljenje, a ne da potaknem prepucavanje korgasa i yamahasa! Ako sam negdje pogrijesio ispravite me. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 21.07.2008
Downloads: 861
Uploads: 1
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 40 puta u 17 Postova
![]() |
![]() Citat:
Citat:
Citat:
pozdrav |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
|
![]()
@jimi-boy Nisam mislio na split nego balans snage izmedju lijeve i desne strane. Ne kazem da to nemoze psr ali je to trebalo jednostavnije uraditi kao kod korga na potenciometar!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 29.03.2007
Mjesto: Beograd
Godina: 38
Downloads: 3442
Uploads: 19
Rekao HVALA: 41
Zahvalili mu 73 puta u 69 Postova
Instrumenti: Korg PA3X
Interesi: Mene me zanima, gde ima da se kupi jevtina kavurma i cvarci...
![]() |
![]()
@alen248 mozes i to na psr1500, u donjem levom uglu imas 3 slajdera , za pratnju, multi pad, i midi fajlove.
I tu mozes pojacati ili smanjiti pratnju koliko ti odgovara, pojacati multi pad, ili ga smanjiti u nekim delovima pesme... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
U pravu si, vise puta sam i ja pomislio da mu nedostaje jedan mehanicki slajder za balans leve i desne strane ili 2 slajdera za jacinu leve i desne strane posebno. To i po meni jeste nedostatak.
I jos nesto: tockic je (za razliku od PA) multifunkcionalan, pa treba prvo da mu zadas "domaci zadatak" pa da motas, sto cesto pravi problem kada treba brzo u svirci usporiti ili ubrzati ritam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 12.12.2008
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 99
Uploads: 11
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 18 puta u 16 Postova
![]() |