|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Evo drage kolege muzicari, htjeo bi postaviti jedno pitanje koje nam mozda, ali kazem mozda moze utjecati na kvalitetu svirke. Dakle pitanje iz naslova: Jeli namjerno pucketanje prstiju nezdravo za prste. Neki kazu ako to nekom predje u naviku da mu kasnije zbog toga drhte ruke. Opet cuo sam negdje da je pucketanje prstiju zdravo, jer obnavlja hrskavicu u prstima. Dakle, zanimaju me vasi odgovori, jeli to stetno ili cak korisno za svirku i pucketate li vi prstima. pozdravljam sve muzicare
![]() MARNEL
![]() |
#2 |
Veteran
|
![]()
Koliko sam čuo da se oko hrskavice nakupi zraka pa dođe do pucketanja,e sad koliko je to istina neznam...isto tako sam i ja čuo da to nije zdravo.
Ja ponekad iz dosade napravim pucketanje,al nije mi prešlo u naviku.
![]() |
#3 |
Vredan član društva
|
![]()
Ja imam taj problem, ali kod mene nije ono klasicno izvlacenje prstiju pa da pucketaju. Nego stalno mi dolazi, nesto nehoticno da ih moram brzo preklopiti, i tada pucketaju. Nesto kao nekakva hrskavica, ne vjerujem da je to dobro, to mene strasno nervira.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Ma ljudi,nije ni zdravo a nije ni bolesno,ja sam gledao na tv-u dokumentarni sto se tice toga uopste nije nezdravo,izmedju kostica napravi se kao baloncic od gasova i uopste nije opasno samo ako se to radi svakih 5min onda.....to je vec problem za drugog Doktora tj.Psihijatra.Mada nisam doktor ali ako na tv-u doktor kaze da nije opasno onda mu i vjerujem poz..od Rokija
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 28.05.2008
Mjesto: Preko sedam mora
Downloads: 1025
Uploads: 5
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 62 puta u 54 Postova
Instrumenti: KORG pa50,Futura nordiska piano,Classico gitara,Weltmeister Stella
Interesi: Muzička i video produkcija,razglasi,rasvjeta,stage
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ja sam prije pucketao prste al mi je to davno izaslo iz navike
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
|
![]()
"Pucketanje prstiju" nije zdravo jer se, naprotiv, slabi hrskavica. To nije toliko strasno ukoliko se ne radi cesto, ali to ume da predje u naviku. I mislim da muzicarima uopste nije potrebno da se igraju sa svojim osnovnim sredstvom za rad tj. prstima.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
prstiju, pucketanje |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|