|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Kutak za harmonikaše Pravo mesto, za pravo pitanje ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Zdravo!
Živim u Nemačkoj i svirao sam dosad klavirsku harmoniku. Sad želim da pređem na dugmetaru, a na žalost se ovde očigledno prodavaju samo instrumenti sa 5 redova i "stepenastom" tastaturom. Da li je za našu muziku zaista neophodan 6. red u desnoj ruci i jesu li te "stepenaste" tastature takođe podobne za sviranje naše muzike? Pozdrav |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: Pozarevac
Godina: 51
Downloads: 981
Uploads: 1
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: Harmonika ,Pa3x ,Le...
Interesi: Arheologija,Stari novac
![]() |
![]()
Svakako da je potreban 6-ti red ,ove sa 5 reda i stepenaste tastature su vise za klasiku a dugmetara sa 6 reda imas na Ebay koliko ti srce hoce od Dallape do Guerrini-ja i ostalih
nas raspored je takav da ti je potreban taj tz.6-ti ili pomocni red a stepenase tastature nisu za nasu muziku...tj.trazi samo tz. B-griff on je za Balkan;-) nadam se da sam ´ti malo pomogao pozdrav Zoran |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Puno ti hvala, Zorane. Da li možeš malo detaljnije da mi objasniš u kojim slučajevima je 6. red neophodan i zašto te stepenaste tastature nisu podobne za našu muziku? Pogledao sam već na nemačkom Ebayu - tu nažalost nisam našao nijednu sa 6 redova. Na koji Ebay si to mislio?
Pozdrav |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: Pozarevac
Godina: 51
Downloads: 981
Uploads: 1
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: Harmonika ,Pa3x ,Le...
Interesi: Arheologija,Stari novac
![]() |
![]()
Pa evo ti par artikla..ebay.de
270138030020 ova je 100 % ORIGINAL 230146245460 A OVA JE RUCNI RAD IZ SRBIJE po mommisljenju i ceni pod Suche na start stranici od Ebay-a upisi dallape ili guerrini i uvek bude nesto ali pazi na opis artikla i uvek pitaj za svoju sigurnost da li je original iz italije ili rucni rad iz ex Yu A za 6-ti red...on je po tom nasem rasporedu poteban ,jer i ja sam ucio tako a verovatno i 98% nasih harmonikasa ... jednostavo je tako zasto konkretno neznam da ti kazem jos neznam ni jednog naseg muzicara da svira sa 5 reda sem ako svira klasicnu muziku i isao je u skolu za tu harmoniku Pozdrav Zoran |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
E, super! Hvala ti još jednom.
Sve najbolje! |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
SHestoredna harmonika je bolja od petoredne zato shto skoro u svim tonalitetima mozesh da otsvirash odredjenu stvar sa istim prstometom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Belaj boy
|
![]()
do pre par godina je bilo nekoliko majstora u Beogradu koji su znali da preprave petorednu u sestorednu.Ja sam kao klinac imao Paolo Soprani 96 basova,koja je bila petoredna pa prepravljena a pre toga sam imao harmoniku koja je bila klavirska pa preradjena u dugmetaru.Ali mislim da to niko vise ne radi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Nije da vishe niko ne radi ili nezna da radi.Problem je u tome da se mora puno vishe vremena potroshiti u preradu nego kad se u startu pravi cela harmonika i zna se dali je klavirna,dugmetara petoredna ili shesto redna.C sistem ,B sistem i.t.d.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
dugmetare, red, stepenasta, tastatura |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|