|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Akordi i partiture Akordi pesama i partiture sa notama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 28.01.2012
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
pozdravljam, moguli akordi za pjesmu cudna zena bjese vera od rize hamidovica.
Mirna rijeko kuda teces kud odnosis moju srecu prezaiti necu moci njenu kosu plave oci prezaiti necu moci njenu kosu plave oci Refren: Cudna zena bese vera sad je vise ovdje nema sudbo moja kazi mi sto nas mlade rastavi. Cudna zena bese vera sad je vise ovdje nema sudbo moja kazi mi sto nas mlade rastavi. Ti mera de kao sjena moje srce mira nema kud odose dani svi mirna rijeko kazi mi kud odose dani svi mirna rijeko kazi mi. Refren: Cudna zena bese vera sad je vise ovdje nema sudbo moja kazi mi sto nas mlade rastavi. Cudna zena bese vera sad je vise ovdje nema sudbo moja kazi mi sto nas mlade rastavi. Ako nekad u zivotu sretnemo se bilo gdje ja te molim skreni pogled zaboravi duso sve ja te molim skreni pogled zaboravi duso sve. Refren: Cudna zena bese vera sad je vise ovdje nema sudbo moja kazi mi sto nas mlade rastavi. Cudna zena bese vera sad je vise ovdje nema sudbo moja kazi mi sto nas mlade rastavi. |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 29.03.2007
Mjesto: Beograd
Godina: 38
Downloads: 3442
Uploads: 19
Rekao HVALA: 41
Zahvalili mu 73 puta u 69 Postova
Instrumenti: Korg PA3X
Interesi: Mene me zanima, gde ima da se kupi jevtina kavurma i cvarci...
![]() |
![]()
Nije to pesma od Rize Hamidovica, kao ni mnoge druge koje je prepevao...
|
![]() |
![]() |
#3 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
Ispravno receno Mile.
![]() "Cudna zena bese Vera" - Krume Spasovski,makedonski pjevac snimio je ovu pjesmu polovinom osamdesetih godina.I to joj je zvanican naslov,i red je napisati da je on originalni izvodjac. Ko ne zna,ne zamjera mu se,ali ce mozda nauciti,ako to danas uopste ima nekog smisla,jer se izgleda pamte samo najnovije izvedbe. ![]() Kod Hamidovica je zvanican naslov "Cudna zena",a snimio ju je negdje s pocetka 90-tih. Pozdrav, |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Sejox za ovaj koristan post: | milepsr (29.06.2012) |
![]() |
#4 |
Stariji Notaroš
Registrovan/a dana: 12.11.2010
Mjesto: Južni Banat, Vojvodina, Srbija
Downloads: 13
Uploads: 2
Rekao HVALA: 42
Zahvalili mu 475 puta u 399 Postova
Instrumenti: Gitara i još ponešto što ima žice
![]() ![]() |
![]()
Imaš tri akorda pa ih ti raspodeli kako hoćeš
![]() E-dur, D-mol, A-mol |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 18.10.2007
Mjesto: Munchen
Downloads: 5022
Uploads: 58
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 11 puta u 7 Postova
Instrumenti: Korg Pa3x,76.256 mgb.BB-harmonika
![]() |
![]()
Edo-Cudna zena bese vera
E7/Dm-Am-/Am-E7-/Dm-E-/ E/Dm-Am-/Am-E7-/Dm-E-/ E Mirna rijeko, kuda teces i odnosis moju srecu E7-------Dm prezaliti necu moci Dm--------E crnu kosu, plave oci Ref. E7 Cudna zena bese vera Dm---------Am sad je vise ovdje nema Am--------E7 sudbo moja, kazi mi Dm-----------E sto nas mlade rastavi |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|