Videti jedan post
Star 05.01.2007, 17:03   #7
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ama ne govorim, nego tvrdim, a mogu jer sam odlicno upucen u sve tehnicke mogucnosti i nemogucnosti kompletne PA serije. Zatim, mogu jer su mi poznate i Ensemble harmonizacije i detuning od tona do tona za svih 13 relevantnih modusa (Duet, Close, Open 1, Open 2, Block, Power Ensemble, Fourths LO, Fourths UP, Fifths, Octave, Dual, Brass i Reed) i nijedan, ama bas nijedan, ne odgovara u potpunosti bilo kojoj od terci koju bi mogli valjano iskoristiti u nasoj muzici. Posljednja tri Ensemble modusa (Trill, Repeat i Echo) su irelevantna za dobijanje bilo kakve terce jer se kod njih ne radi o chord notama. Nema trikova i madjionicara koji ce dobiti tu tercu pomocu Ensemble efekta, ne pomaze ni David Copperfield. Bilo bi to divno da moze odnosno da se Korg odluci da napise par Ensemble skala i za nas ama mrka kapa zla prilika, to njih ne interesuje. Uz sve duzno postovanje tvog znanja i tvoje muzicke skolske spreme, morat cu opet da te razocaram, to sto ti imas na svom aranzeru nije ni blizu te terce o kojoj se ovdje diskutuje. Uostalom, da bi se i drugi uvjerili a i da bi ti eventualno pobio ovo sto ja tvrdiim a na kraju i da bi prekinuli ovo beskonacno naprdjivanje, snimi jedan MP3 fail gdje ces odsvirati ton po ton skalu u tom A molu zajedno sa tercom pa je okaci na download sekciju i odmah cemo cuti o cemu se radi. Ovdje ima dosta ljudi koji vlo dobro cuju. Nema ni postenije ni brze rjesenje.
tranzit je offline