Videti jedan post
Star 04.12.2016, 18:31   #8
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Pričamo malo, razmjenjujemo iskustva. Nema tu ništa lošeg. Štoviše, čim je više različitih stavova to je informacija bolja/kvalitetnija za sve one koji su u nedoumici na što i kako svirati.

Ipak, ovo je forum gdje se većinom javljaju aranžer svirači i treba uzeti u obzir tu činjenicu. Naravo da iskustva ljudi poput Marjana i Neše koji se bave ozvučavanjem imaju dodatnu vrijednost i dimenziju. Njihovo iskustvo i savjeti su dobro došli i siguran sam da su dobronamjerni. Međutim, onaj tko se bavi samo rentom razglasa ima drugu logiku i viđenje o ovom problemu. Naravno da je Neši svejedno da li satelit ima 32 ili 53 kg. On uzme i nosi, ili angažira bauštelca koji će mu to odraditi.

Ali kada ja, s 50 i kusur godina gledam na ovu "dimenziju", onda mi je itekeko bitno svaka kila opreme. Pored početnog slagnja opreme, treba odraditi cijelu noć i nakon toga opet opremu trpati u auto, pa u garažu ... Zato meni uopće nije važno da li će neodium zvučnik izdržati 5 ili 15 godina. Bitno da nije pretežak i da ima odgovarajući sound. Jer, zvučnik uvijek možeš kuptiti novi ili ga zamjeniti, ali kada jednom izleti disk iz svog ležišta (mislim na kralježnicu ) onda ti oprema neće niti trebati jer u bolnici nemaš kome svirati. Ja itekako mjerim svaku kilu opreme iako moram priznati da mi to prije 20 - 30 uopće nije bilo važno.
casper je offline   Reply With Quote