Videti jedan post
Star 20.02.2016, 01:07   #2
tyros2
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
tyros2 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od Sky Net Pokaži Post
''Uradio si set bubnja na T5, slozio kod kuce kako ti mislis da je ok. Dosao na svirku, ispostavilo se da ti je KICK, tj sample kick-a malo preglasan. Znas sta mozes uraditi po tom pitanju na T5 u tom momentu? Jedino sjesti, prepraviti sve midi note u editoru na SVIM ritmovima, a posto si dosao na svirku, to otpada kao opcija. Ono sto zaista mozes, je kad se vratis kuci, otvoriti gluperdu zvanu YEM, smanjiti taj kick, spasiti promjenu, spasiti PPF fajl (sto ja nisam radio jel), exportovati CPI fajl, sacekati jedno 40 minuta da se to ubaci u klavijaturu i nadati se da ce to ovaj put biti ok. Ako ne bude, ceka te ista procedura iduci put.'' Treba li da nacrtam?
Evo da probam ja da "nacrtam" na ovu tezu:

Kao vlasnik T5 ja bih ovo odradio ovako(iako nikada mi se nije desilo ovako nesto,posto obavezno prije svirke sve slozim onako kako treba):
Ukoliko bi taj KICK bio preglasan I ukoliko nemam mogucnosti da sam 100% siguran da mogu srediti to kod kuce-bez da odem na svirku- (sto je meni licno nezamislivo),onda bi lijepo prvi put kad bi doso u dodir sa YEM-om sejvao takvih 20 drum kitova sa 20 razlicitih volumena od tog KICK-a.
T5 brate ima konfora "bez granica" I mjesta za milione USER drum kitova.Sve te drum kitove mozes u kratkom vremenu "NA SVIRCI" da promjenis dok nedodjes do zeljene jacine KICK-a.
Znaci u najgorem slucaju meni bi se moglo desiti jednom I rijesio bih taj problem na ovakav nacin.

Sad bi se nadovezao na sam T5.
Od TOP yamahinih aranzera imao sam 9000PRO ,T2,T3 I sad T5.Nebih puno da hvalim T5 ali nebih ga dao za sva tri zajedno ova predhodnika.

YEM za mene ima samo jednu manu a to je nemogucnost ubacivanja pojedinacnih customa u saam T5.Takodje prebacivanje seta je sporo ali kao sto sam nekad naveo s vremenom se navikne I ja ga sejvam kad idem da spavam,kad se probudim vec je nalodan.
ALi pravljenje Custom voices/drums u samom YEMU je minimalno 5 puta brze nego na T3/T4.Dok na T3 slozim jedan custom drum (koji se radi u samoj klavijaturi) u YEM-u cu da slozim 5 drum kitova.

Da napomenem takodje da u T5 mozes imati 10,20,ili 30 setova odjednom --do 2gb-- dok U T2,T3,T4 moze samo jedan bas kao I na KORG-vim aranzerima.Evo da pitam KORGadzije od kojih sam I saam posto imam pa900:
Sta bi dali da mogu odjednom imati u klavijaturi udo,Mudo,Pasha,Halasha,Dynamixx I jos tuce setova,daa odjednom I da sve mogu odjednom koristiti a ne olovka I papir pa pisi sta ti se svidjelo pa pamti pa lodaj pa prelodaj.Kod T5 su svi na jednom mjestiu I sve ih mozes da koristis u istom trenu I cak da mixas,da vuces drum kitove iz jednog u drugi I da radis sto ti je volja.

Licno za mene Tyros5 je ODLICNA klavijatura I samo je mogu zamjeniti sa T6 ....T7...
Da li je perfektna? Naravno da nije,ali trenutno za mene nema alternative....

Srdacan Pozdrav

Promijenjeno od tyros2 (20.02.2016 u 01:12 sati)
tyros2 je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio tyros2 za ovaj koristan post:
VUNIMRAV (21.02.2016)