Videti jedan post
Star 27.12.2015, 17:32   #2
SMusic studio
Vredan član društva

SMusic studio's Avatar

Registrovan/a dana: 23.05.2014
Mjesto: Srbija
Downloads: 5
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 36 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha NP-V80, Digitech VL3D, Roland BK-9
SMusic studio ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od sinisa Pokaži Post
1.Da malo razjasnimo... User progams je isto sto i prefomance na koru ( isparavite me ako gresim u nazivu)

2. Roland je do sada user programe skladistio pod taster User i broj user programa je bio neogranicen,bar kad je bila u pitanju Va ,G,E serija

3. Meni ova lista sa E_A7 koju je postavio Tomy lici na tu trecu opciju. Znam da je i na Bk seriji izbacen Music Assistant i ubaceno nesto novo,ali ako ne postoji ni na E-a7 onda sam stvarno razocaran u Rolanda...
1. Nekada se zvao USER PROGRAM, sada je i kod Rolanda PERFORMANCE

2. Broj user programa nije bio neograničen. Konkretno na Rolandu VA7 koji sam ja imao bilo je moguće imati maksimalno 128 (A bank 64 + B bank 64), a tek sa zadnjim UPDATE-om 2.01 moglo se imati preko Music Assistant-a maksimalno 544 user programa.

3. U BK seriji nije izbačen Music Assistant, kao ni na E-A7, samo što je sada nemoguće izmeniti, brisati i dodavati u njemu bilo šta svoje. Tamo su dati primeri fabrike za pojedina setovanja i određene pesme koje imaju nazive koje liče na originalne pesme, ali verovatno zbog autorskih prava sa malo izmenjenim nazivima.
Kod BK serije možete praviti svoje liste sa PERFORMANSAMA i svaka lista može imati 999 performansi, a koliko lista ćete imati zavisi od kapaciteta USB fleša koji koristite, jer se sve performanse snimaju na fleš.
Kod E-A7 je maksimalan broj performansi po listi smanjen sa 999 na (čini mi se) 199, što je po meni takođe i više nego dovoljno za sređivanje.
Dobra je stvar što sve te performance liste možete srediti po redosledu kako vama odgovara i po kom redosledu hoćete da budu poređane radi lakše dostupnosti. Ja sam, recimo, napravio svoje liste po žanrovima pesama, pa onda druge liste samo po bojama i treće liste po ritmovima.

Primer: Performance lista RITMOVI, pa kada je otvorim imam nove podfoldere:
8BEAT, 16BEAT, RUMBE, BALADE, GITARSKi RITMOVI, KLAVIRSKE PODLOGE, LATINO...
i svaki taj podfolder koji otvorim imam samo te ritmove iz naziva podfoldera koji su složeni po abecedi (a mogu biti složeni i po brzini ako vi hoćete).
Znači, pušteno vam je na volju da sami pravite svoje (nekada zvane MUSIC ASSISTANT) liste kako god vama odgovara i koliko god hoćete da ih imate.
Sada je takva filozofija kod Rolanda.
Pozdrav
sinisa (27.12.2015)