Citat:
Originalno postovano od jtodorov
Drugari,
Trenutno pokusavam da preradim na TYROS 5 midi fajlove, koje su ustvari ritmovi iz ROLANDA, da bi poslje toga iz te midi fajlove mogao da uradim odgovarajuce ritmove u STYLE WORKS XT.
Kad to radim na klavijaturi, na 10 kanal midija (Bubanj) cuje se pijano i odem ja u SONG CREATOR, pa onda u 1-16, pa onda selektiram CH10 i pokusavam da stavim neki DRUM KIT ali nakon nekoliko taktova(BAR) ponovo se menja pijano zvuk. Verovatno je to zbog MARKERA koje postoje u midi fajl, ali probao i sam i do obrisem markere i opet je bilo isto.
Sta da uradim?
|
Ma nije to dobro. Pokušavaš na brzinu napraviti nešto i očekuješ da se slučajno dogodi čudo.
Postupak je složen i da bi preuredio ritam iz Rolanda treba ti prije svega poznavanje osnovnih pojmova. Markeri nisu povezani s ovim problemom koji spominješ i nemju nikakvih dodirnih točaka s promjenom sounda.
Ne znam gdje si (u kojem tabu) i kako pokušao napraviti promjene u SONG KREATORU ali tu radnju možeš napraviti. Prvi način je opisao tyros2 (pogledaj manual i u njemu to spominju), a drugi je da u tabu EDIT uneseš kontrole za bank (drum) koji ti je potreban.
Moj je savjet da ovom poslu pristupiš na potpuno drugačiji način. MIDI prvo unesi u PSRUTI, očisti ga od nepotrebnih Rolandovih podataka.
Optimize XG ili pročišćavanje MIDI-ja
Onda ga unesi u "midi2style" pa
kreni s izradom Styla. Kažem, to je posao koji zahtjeva dosta znanja i iskustva. Dosta toga sam napiso na forumu, materijala stvarno ima dovoljno i trebaš samo čitati i ići korak po korak.