Videti jedan post
Star 15.02.2008, 09:04   #105
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@ Alix

Prijatelju, hvala na pomoći no ja sam svoj Pa50 odavno prodo (baš po eksperimentu s FDD adapterom i Memory dual karticom). Inaće i sam sam završio pride elektroniku pa bi si i sam znao ugraditi adapter, no mislim da to nije sve. Dopisivao sam se svojedobno s Mikijem iz KG i mogu ti reči da se zahvat ne svodi samo na ugradnju diska i upucavanje softwarea od Pa80. Ima tu još nekih dorada, sitnih ali dovoljno zahebanih ako nisu u tom poslu 100 %, a ja s elektronikom već godinama samo "kokošarim", onako više s PC računalima nego za ozbiljno. Ipak se već 15 godina bavim menagmentom, pa mi je elektronika više sada hoby nego profesija. I sam sam bio otvorio Pa50, pokušavajući ga usporediti s pločom od Pa60 koji je imao mogučnost ugradnje diska, ali ploče su samo na oko slične. Ipak je riječ o drugačijoj elektronici koja napon drugačije distributira nego na Pa80/60. Ispravljač od Pa50 je jednostavno preslab da bi ganjao još i HDD, bez obzira što on ne treba dodatno napajanje, no kad ga ugradiš primjetit ćeš kao prvo slabije osvjetljenje na diplayu (naravno jer napon se gubi na HDD), a i FDD više ne čita kako treba. A osim toga, predlažem ti da uzmeš osciloskop pa preko njega pogledaš promjene na glavnoj ploči prije prištekavanja diska i po instalaciji diska. Mislim sve će ti biti odmah jasno. Impedancije su i do 25 % van tolerantnih vrijednosti ulaznih napona iz ispravljača. Znači, to će kad tad crknut garant.

Neću u detalje iznosit svoja zapažanja jer mislim da bih nekima više odmogo savjetom nego bi koristio. Cjelokupna prerada koštat će više nego da prodate Pa50 i doplatite za Pa80. Ne isplati se samostalno zajehebavat i riskirat. Taj zahvat stvarno ne može kvalitetno nitko uradit ako nije minimum dipl. ing. elektrotehnike s najmanje 5-6 godina radnog iskustva u struci. Ne plašim vas i ne trabunjam gluposti, ali ovo su provjereni fakti.

Promijenjeno od kreso (15.02.2008 u 09:09 sati)
kreso je offline   Reply With Quote