Tacno je, nema svrhe raspravljati jer mogu jos tri puta toliko cinjenica da navedem, to ne bi vrijedilo. Ljudi jednostavno nece da shvate, da ima stvari o kojima nema rasprave i nema diskusije. To su cinjenice, postulati, zakoni, kako god se nazvali i o tome nema sta da se diskutuje. Voda je mokra, so je slana i sta ima tu da se raspravlja. G1000 ima 32MB ROM-a, PA3X ima 500MB ROM-a, G1000 ima par jadnih i bijednih efekata, Korg PA3X ima citavu paletu visoko-kvalitetnih Effect DSP-a i povrh svega i Waves paket mastering toolova, koji sam vise vrijedi nego kompletni hardware G1000. To su cinjenice i tu nema diskusije ali Blakan ne bi bio Balkan ako ne bi smo pokusavali da dokazemo da so nije bas tako slana i da voda nije bas uvijek mokra.
Dalje neka momci diskutuju sami na tom nivou, ja nemam volje za tim natezanjem sa nekim ko apriori ne shvata najosnovnije cinjenice iz audio tehnike i branse uopste. G1000 je antikvitet koji je u svoje vrijeme odradio zamasan posao ali danas je njegov sound smijesan, jadan i bijedan u odnosu na aktuelne aranzere. Nikako ga ne treba trpati u istu vrecu sa BK-9 samo zato sto potice iz iste firme jer ta dva instrumenta, sem Brenda, nemaju nista zajednicko.
Ako ko jos ima neko ozbiljno pitanje u vezi sa temom, rado cu odgovoriti ali se sigurno necu natezati sa nebuloznim tvrdnjama o G1000 i slicnim instrumentima i hvalospjevima o njihovom kvaltetu, dovodeci ga na isti ili priblizan nivo sa aktuelnim instrumentima. To je vrlo neozbiljno, a sebe smatram prilicno ozbiljnim strucnjakom, tako da bih radije da me nema u ovakvim kontraproduktivnim i totalno nerazumnim raspravama.
|