Ne razumijete se i necete se ni razumjeti. Ti razmisljas o muzici, zvuku i uopste svemu onome sto cujes, na analiticki nacin i trudis se da potpuno neutralno ocijenis kako se sta cuje. Ogromna vecina kolega robuje upravo onoj fizioloskoj odlici, ja bih rekao defektu ili slabosti, ljudskog sluha, da poima "boljim", ono sto se jace cuje. To si i sam pomenuo i potpuno si u pravu. To nije tajna, ni u medicini, a ni u audio nauci i tehnici. Radi tog defekta sluha su devedesete godine proslog vijeka prosle u nadmetanju ko ce napraviti sto snazniji miks, koji ce po mogucstvu konstantno da lijepi za digitalnu nulu. Ovo je narocitu vaznost imalo u radio tehnici jer su producenti bukvalno bicevali ton majstore da prave sto snznije miksove i to posebno za radio emitovanje, koji su bili totalno prepeglani. Ovo iz razloga, da se slucajno ne bi konkurentski snimak i pjevac i pjesma , culi jace pri radio emitovanju. Na svu srecu, to vrijeme je proslo, ama nije na Balkanu i medju balkanskim muzicarima, bar ne kod velike vecine. Kad god se na forumu pojavi pitanje koje se odnosi na to kako se eto kolegi slabo cuje PA i ne zna sta bi radio da to popravi, uvijek je u pitanju upravo pomenuti fizioloski defekt sluha, a to je jos crnje i gore jer se ne poznaju ni osnove miksa i audio tehnike. Siguran sam da se mi potpuno razumijemo !!!!
Promijenjeno od tranzit (07.12.2013 u 08:44 sati)
|