Citat:
Originalno postovano od yamahapassion
Tranzite, kod pa800 je jedina prednost full sempler i vocal harmonizer i mozda malcice bolja master klavijatura. ali ne vredi to tih para pa da ga .ebes.
|
Zaboravio si i više izlaza, neke opcije koje imaš na Pa800 ne možeš naći na Pa600, kvalitetnija izrada kućišta, bolji zvučnici integrisani, nema tipki za biranje ritma direktno nego ide preko ekrana, ...
Tako da kada sve sabereš, sve ima svoje, nekome je bitno kada kupi aranžer (jer u većini slučajeva tada će svirati sam ili sa pjevačem) da ima sve u njemu, taj slučaj nije sa Pa600 dok sa Pa800 je takav (manjak 36 MB RAM-a) ali kao što znaš imaš i mogućnosti kod Pa800 proširiti RAM na 128 MB i proširiti DK i User mjesta, tako da... Jedino što vidim prednosti Pa600 jeste, cijena, bolji editing ritmova i DK. veći touch, brži rad.
Vjerovatno će i izbaciti uskoro novi model za tu klasu između Pa600 i Pa3x, koji će zamjeniti Pa800.
@Yamahapassion: Mogul i ja tebe sada zamoliti da usnimiš piano na Pa600 nešto brzinski, ti si imao priliku da čuješ kakvi su na Pa800, jesul poradili na tome? Jer dok sam imao Pa800 i Pa500, na Pa500 kao da su ubacili bolji piano, odnosno preradili ga, nadam se da su poradili i na Pa600 na njemu pa da to zvuči još bolje.
Dodato:
Dodato: Samo ja sam poručio kod nas u BiH Pa600 prije 2-3 mjeseca i dan danas čekam da dođe

Prošle sedmice kažu, kao javili im da će stići sredinom juna, dok na Thomann vidim da i oni odgađaju, kod njih pisalo sredinom maja, sada piše oćekivano 5.6.
Možda i rade na updateu za novije modele, pa dostava čeka.
I ako se desi da zatvore tu mogućnosti dodavanje user samplova na Pa600, ne vjerujem da bi išao onda taj model na našem tržištu.