Tema: Korg Pa600
Videti jedan post
Star 04.02.2013, 10:21   #9
rolandx
Stvarno kod kuće

rolandx's Avatar

Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
rolandx ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

[quote=gogile;236019]Koji bubanj koristis iz tih bankova fabrickih?

GM Drums - prvi bubanj gore levo na prvoj stranici ALI, kada izaberes taj bubanj onda shift-var1 i podesi bass i dobos na off ukoliko stiji type 1 2 ili 3. Fabricki bubanj tesko ce da radi na setovima koje ubacujemo, jer zahtevaju svoj poseban bubanj, pisao sam o tome....
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od sadux Pokaži Post
@rolandx druze jel ti mene zezas da koristis GM Drum kit u tvojim stilovima?
To ti je najlosija drum banka na klavijaturi..
sto se tice Legacy i moze da prodje,ali ti je moj savet da koristis neki semplovani drum kit,da vidis tek onda sta radi...
Klavijatura vrh..
U opste te nezezam kao sto si napisao. Semplovan bubanj moze biti los a moze biti odlican. Setove koje koristimo i prepakujemo imaju svoju odradjenu semplovanu drum sekciju koju ritmovi vuku iz banki. Sa takvim bubnjem je ritam OK i radi dobro,..medjutim... Kada taj isti bubanj zelimo da ubacimo na neki drugi ritam kako bi izjednacili ritmove ili nam se svidja kako je u predhodnom ritmu zazvucao, dobijamo izuzetno los zvuk bubnja. GM sekcija o kojoj sam govorio je vrhunska a ne naj losija. Na bilo kom namenskom ili fabrickom ritmu ubaci bubanj GM sekcije, prva strana prvi gore levo. Odradi prelaz u bilo kojoj varijaciji i slusaj dobos bas i cinelu. Cinela nakon udarca ostaje jos narednih ako ne i cetiri sekunde, zvuk kristalno cist, dobos jasan i uverljiv. Kada izaberes taj bubanj, obavezno shift-var1 i vrati levi i desni udarac ( bas-dobos) na OFF ( ukoliko neki od njih stoji na type1 ili type2...). Govorim o necemu sto svako moze kod sebe na bilo kom namenskom ritmu ili fabrickom da testira bubanj iz redovnje i GM sekcije. Univerzalni ritmovi su druga prica.
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od iljusin Pokaži Post
Ja sam sinoc imao drugu svirku sa Pa600 i onaj problem sa slabim izlazima sam resio sto sam levi i desni sad prikljucio na dva posebna ulaza u Miksetu i dobio sam jak zvuk.Jedino sto moram jos reci nazalost mi se jednom ukocio u toku svirke,mozda je je i do mog seta,nezelim nikoga da plasim ali to min se desilo da sam morao ugasiti i opet upaliti,publika je nonstom u onoj tisini vikala OCEMO MUZIKU,OCEMO MUZIKU,bilo mi je malo neprijatno.To mi se i desavalo i kod kuce dok sam sredjivao set.

Odmah brisi taj ritam na kom je zakocio,to znaci da nevalja taj ritam lose uradjen...

Nece biti da je uvek ritam u pitanju. Evo jedne veoma vazne informacije. Tokom sredjivanja ritmova gde je display ukljucen na hold on imao sam problema... Nije display bio u easy modu. Oznacio sam ACC1 koji sam zelo da promenim, usao u banku user2, izabrao kontru, ali nije mi dozvolio na exit da se vratim na main screen. Sta god da sam pokusavao, , pritiskao sve zivo, nije zeleo da se vrati na pocetni ekran. Resenje je bilo da u gornjem desnom uglu ekrana otvorim prozor pa tek onda ponovo exit dva puta. Posle prvog puta svaki sledeci put mi se to desavalo sa bankama U1 i U2 ili drums bankom. Posle uskljucivanja i ukljucivanja klavijature unormalilo se sve do opet nekih pola sata pa ista prica...
Dodato:
GLOBAL bi trebao vratiti na fabricki ukoliko odradimo factory restore zar ne? Na korgovom sajtu ga nema za download...

Promijenjeno od rolandx (04.02.2013 u 10:42 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
rolandx je offline   Reply With Quote