Native Instruments Kontakt ProgramChange pitanje
Vec neko vrijeme se igram sa Kontakt 4 i KORG Pa80 i veci dio stvari koje su mi potrebne sam uspio da odradim, ali ostalo mi je jos nekoliko nedoumica vezano za ProgramChange.
Naime, napravim instrument bank u kontaktu i u njega redjam semplove istim onim redosledom koji mi je u User1 (npr. u User1 mi idu Harmonika, Klarinet, Strings, i ja u instrument bank u Kontakt-u stavljam na 001-Harmonika, 002-Klarinet, 003-Strings), ostalo sam sve podesio u klavijaturi i laptopu i to sve radi ok.
Nije mi jasno sledece: Sta treba da uradim sada za User2 banku ili UserDK banku?
User1 mi je cc00:121, cc32:64, pc:od 0 do 63
User2 mi je cc00:121, cc32:65, pc:od 0 do 63, znaci PC za prvi programi u User1 i User2 banci imaju isti PC broj i isti cc00 broj, samo je razlika u cc32.
Da li pravim novi instrument bank u kontaktu? Kako definisem sve midi komande? To nigdje nisam nasao, ni u Kontakt-u ni na forumu. Kada sviram solo boje on ih mijenja fino(bar se meni cini), ali ne znam kako da podesim da mi on sam poziva boje i iz pratnje, da sam pozove bubanj, bas, gitaru..
Eto, ako neko zna kako to da odradim i ako mu nije mrsko da napise bio bih jako zahvalan.
Hvala unaprijed svima!
|